Llibres

Assaig

Cendrós, activista cultural

Biografia de J.B. Cendrós (1916-1986), l'empresari del Floïd i un dels mecenes i activistes culturals més importants de Catalunya, implicat amb Òmnium Cultural, l'Institut d'Estudis Catalans, la Nit de Santa Llúcia, la Nova Cançó, la Gran Enciclopèdia Catalana, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes...

El cavaller Floïd
Genís Sinca
/ Proa
No sóc el meu ADN
Manel Esteller
/ RBA
Manel Esteller, tot un referent internacional en l'àmbit de l'epigenètica, respon a aquestes preguntes i a moltes altres a partir de 12 exemples basats en casos reals i quotidians on s'exposen les claus per entendre millor les bases d'aquesta disciplina científica i s'ofereix un panorama de les infinites possibilitats que genera l'estudi de l'epigenètica. Llibre divulgatiu i per badar.
L'escultura catalana
Alexandre Cirici Pellicer
/ Quaderns Crema
L'escultura catalana és el segon tractat que Alexandre Cirici va publicar a finals de la dècada de 1950 amb la voluntat de sistematitzar i organitzar la producció artística catalana en tota la seva amplitud cronològica. Des de la ceràmica i els sarcòfags dels assentaments grecollatins, passant per l'escultura romànica –supeditada sempre a l'arquitectura–, fins arribar a la desmaterialització experimentada al segle XX.
La volta al Rock a 33 revolucions
Ramon Moreno
/ Edicions Cal·lígraf
Apassionant recorregut pel món de la música rock en el seu sentit ampli o, el que és el mateix, de la música popular del nostre temps. El rock, a través de cançons i dels seus discos, ha reflectit sentiments d'amor, de ràbia, de rebel·lia, d'inquietud, de festa… Ho ha fet tan sols amb una senzilla guitarra o a través de sons complexos treballats als estudis d'enregistrament.
L'arquitectura de la ficció
Vicent Usó
/ Bromera
L'escriptura no és la simple manifestació natural del talent, sinó el resultat d'una operació que té un important component tècnic. L'escriptor Vicent Usó imparteix des de fa anys un taller d'escriptura narrativa i, fruit d'aquesta experiència, ha nascut aquesta rigorosa obra que dona resposta als dubtes, les inquietuds i els anhels de tots els aprenents d'escriptor.
Pere Català Pic
Pablo Giori
/ Rafael Dalmau Editor
La biografia és un intent de reconstruir la vida d'un personatge que va ser reconegut com a l'home de la càmera, però que va ser un autodidacte i un heterodox: una persona que ve del no-res i que amb l'esforç arribarà ser algú destacat. Parla no només dels èxits sinó també de les ombres i dels problemes d'una quotidianitat marcada per les guerres i la modernitat.
Carles Riba. Retrat de grup
Carles-Jordi Guardiola
/ Tres i Quatre
Carles Riba forma part d'un grup. El que Joaquim Molas va definir com el “dels joves postulants, que pel volts del 1918, va iniciar l'assalt de la vida pública catalana”. Els nascuts durant la dècada dels noranta del segle XIX que viuran dues dictadures, dues guerres i, la majoria, un dolorós exili. Carles Riba n'esdevé una de les figures centrals i hom li reconeix la seva influència. Un mestre irrepetible dins els anys negres.
Montserrat Roig. La memòria viva
Aina Torres
/ Sembra Llibres
A Montserrat Roig. La memòria viva, la periodista i escriptora Aina Torres ens endinsa en la vida i l'obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d'una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur.
El franquisme que no marxa
Lluc Salellas i Vilar
/ Saldonar
El franquisme que no marxa és un viatge al cor mateix de les famílies responsables de la dictadura franquista. Un trajecte que posa davant la societat els noms i els cognoms de les persones amb més pes durant el franquisme que van sobreviure durant la Transició i hi van continuar manant, tot i carregar a l'esquena el pes d'una infàmia de quaranta anys. Un llibre per obrir els ulls.
El gen. Una història íntima
Siddhartha Mukherjee / Xavier Pàmies
La Campana
En un recorregut que abraça uns quants segles, El gen relata la recerca per desxifrar el codi principal que ens conforma i que determina com som per fora i per dintre. La història omença en una retirada abadia agustina de Moràvia l'any 1856, quan un monjo concep la possible existència d'una unitat hereditària.
Fuster per a ociosos
Xavier Aliaga
/ Sembra Llibres
Aliaga ha realitzat una brillant tasca per condensar la mirada única que atresorava Fuster. Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia i, per descomptat, política, conformen aquesta original antologia. La lucidesa granítica, la capacitat argumental, el verb punyent, el rigor insubornable, l'escepticisme militant i el domini de l'idioma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia