Cultura

cicle de música

‘Notes al parc' acostarà la música a tots els gironins

El cicle oferirà concerts de clàssica els dissabtes de juliol al matí als parcs del Migdia i Central, i als jardins de la Devesa

Al vespre, amb algun dijous inclòs, tindran lloc concerts de música moderna

Girona s'enorgulleix fa anys de la seva àmplia oferta cultural. I la música, en concret, s'ha convertit en un dels pals de paller d'aquest panorama ampli i variat de propostes. Ara, a més, cal sumar-hi una nova iniciativa, que destaca per haver estat concebuda des de l'àmbit públic i patrocinada pel sector privat –en aquest cas, la Fundació Metalquimia–, i amb el propòsit explícit d'acostar la música a la ciutadania més enllà dels equipaments culturals, portant els concerts a nous espais a l'aire lliure.

Es tracta del cicle Notes al parc, que durant el mes de juliol oferirà dos concerts setmanals els dissabtes: un de música clàssica al matí (a les 11.30 h) i un altre de moderna als vespres (20 h). Els dijous 6 i 13 de juliol també s'oferiran dues actuacions més. El parc del Migdia, els jardins de la Devesa i el parc Central són els escenaris escollits.

La programació consta de dotze concerts de petit format que, com ha destacat el regidor de Cultura Carles Ribas, “tenen com a ADN la música de quilòmetre zero, que la majoria són artistes joves i grups emergents i una varietat estilística”. Per començar, al parc del Migdia hi haurà el quartet de flautes de bec Windu (1 de juliol, 11.30 h) i el reggae d'Irie Angel (20 h). Sota les palmeres del parc Central, els espectadors podran disfrutar el 6 de juliol de la veu dolça i captivadora i el ventall instrumental de Lu Rois (20 h).

L'escenari musical es desplaçarà als jardins de la Devesa, on el 8 de juliol actuaran Albert Cano al piano, interpretant obres de Debussy, Oliu i Chopin (11.30 h), i Sara Terraza, amb la seva proposta de pop-soul (20 h). El dijous 13 de juliol, els Beatjammers unificaran tècniques i estils amb groove al parc Central (20 h) i, novament al parc del Migdia, en aquest cas el dissabte 15 de juliol, hi actuaran Metropolitan Clarinet Quartet (11.39 h) i The Wilder Company (20 h). I el 22 de juliol, als jardins de la Devesa, la Jove Orquestra de les Comarques de Girona interpretarà en un assaig obert el Concert per a violoncel de Dvorák i la Simfonia núm. 9 de Schubert (11.30 h), per donar pas al vespre a la rumba andalusí de Los Comino (20 h). I finalment, al parc Central, la Girona Banda Band (20 h) i els consagrats 13th Magic Skull (20 h) amb el seu inconfusible surf rock clouran el cicle el 29 de juliol.

Concert de presentació

Abans, tindrà lloc un concert inaugural de gran format que, també de manera gratuïta, es farà el divendres 28 d'abril a les escales de la catedral (21 h). Hi actuarà la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, que presentarà el vuitè CD Tossudament Llach, guanyador dels premis Enderrock al millor disc de clàssica. Un concert dirigit per Francesc Cassú i en què participaran els solistes Elena Gadel, Manu Guix i Roger Padullés.

Durant la presentació, el president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, va assenyalar que aquest projecte, “igual que les accions que ha impulsat l'Ajuntament darrerament”, té “els tres components que són el leitmotiv de la Fundació Metalquimia: cultura, educació i creativació per fer un món millor”. L'alcaldessa Marta Madrenas va declarar: “Fa uns anys hauria sigut una temeritat programar concerts els dissabtes de juliol, però la ciutat ha canviat molt, i estem convençuts que aquesta iniciativa serà un èxit i la gent se la farà seva.”

Crònica
Música

Casals i Vivaldi contra el terror

Dijous va ser una nit especial amb l’actuació de Sarah Chang a l’Església del Monestir de la Porta Ferrada. Ho va ser perquè el públic, que omplia a vessar la sala, encara estava astorat pels atemptats...

St.Feliu Guíxols
 
Crònica

Art contra la barbàrie

Peralada
 

Electronic Sunset tanca la Porta Ferrada amb Claptone i Miss Kittin

st. feliu de guíxols / roses
 

L’escultura estilitzada de Gómez Ascaso, a Calonge

Calonge
 

Xavi Vidal celebra a Llafranc 30 anys de música

llafranc
 
la crònica

Cançons antigues per a una pau possible

 

Enyorat Groucho

Barcelona
 
cultura

Curs de Coneixença de Catalunya Nord a la UCE

prada de conflent
 
música
novetat discogràfica

Rita Valero: “A ‘Contigo’ he trobat el meu estil”

palafrugell