cultura

música

concerts

El condemnat César Strawberry obrirà el cinquè festival Ítaca

El cantant de Def Con Dos també actuarà amb el seu grup a la doble nit de concerts que es farà per Sant Joan a l'Estartit

Ítaca fa la seva primera incursió a Barcelona

Una conferència sobre la llibertat d'expressió a càrrec del cantant César Strawberry, condemnat pel Tribunal Suprem a un any de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme a través de Twitter, obrirà el dijous 11 de maig a l'Espai Marfà de Girona la 5a edició del festival Ítaca , Cultura i Acció, que ha programat una vintena d'actuacions fins al 2 de juliol, la majoria repartides entre set localitats del Baix Empordà. Strawberry també actuarà amb el seu grup, Def Con Dos, a la segona de les dues nits de l'Ítaca Sant Joan, tot un festival dins del festival, que tindrà lloc el cap de setmana de la revetlla, amb una nit gratuïta i una altra de pagament, i accés a la zona de càmping per deu euros. El dia 23 hi tocaran els garrotxins Hora de Joglar, Lágrimas de Sangre i Ítaca Band, i el 24 també ho faran Zoo, Roba Estesa i la rapper argentina Sara Hebe.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és que Ítaca farà la seva primera incursió a Barcelona, on ha organitzat el debut a Catalunya de la cantant israeliana Yael Deckelbaum , que amb la cançó Prayer of the Mothers va posar la banda sonora a la Marxa de l'Esperança, en la qual van participar milers de dones palestines i israelianes, del nord d'Israel fins a Jerusalem, en una històrica crida per la pau. Per al festival, aquest concert és al mateix temps una manera de promocionar-se a Barcelona i d'afegir-se a la reivindicació “contra la violència de gènere i la guerra”.

Ítaca també celebra aquest any el desè aniversari del Jazzpera, que va ser el punt de partida del festival i que inclourà el concert Joan Chamorro presenta: ‘La màgia de la veu', amb sis de les joves cantants i instrumentistes sorgides del planter de la Sant Andreu Jazz Band –Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alta Esteban, Abril Saurí i Èlia Bastida, que ara prepara el seu disc–, quatre vents i el quartet de Chamorro, amb el mestre Ignasi Terraza. En total, 14 músics en escena.

A més de la V Pujada al Montgrí –amb les actuacions de Pau Riba i Guillem Roma– i del concert de cloenda de Mishima a l'escenari de les havaneres de Calella, que ja s'havien anunciat, el cartell del 5è Ítaca inclou també el Càntut de Sanjosex i Belda –en programa doble d'horari familiar compartit amb Guillem Roma, a Gualta–; l'actuació del músic alemany de reggae i ska Dr. Ring Ding a L'Alternativa de la Bisbal, amb els barcelonins Drop Collective; un concert de Pau Riba en un espai tan adient per a ell com el castell Gala Dalí de Púbol, i altres propostes tan diverses com ara Gossos, Renaldo & Clara i Albert Pla & Tortell Poltrona. També hi ha dos espectacles teatrals: el participatiu Si sabes lo que hay, i Mal Martínez, humor i hòsties, de Marc Martínez.

Un festival que “s'enlaira” i ven encara pomes

Un globus aerostàtic va servir, ahir al matí a la Pera, com a imatge simbòlica de “l'enlairament” del festival Ítaca en la seva cinquena edició, amb el 25% més de concerts que en l'edició anterior i “la programació més ambiciosa de les celebrades fins ara”. Joan Chamorro, Guillem Roma i membres dels grups Hora de Joglar, Roba Estesa i Lágrimas de Sangre van assistir a la presentació del festival, en la qual el seu director, Fran Arnau (Link Produccions), va remarcar que, a pesar de l'anunciada –però encara no aplicada– rebaixa de l'IVA cultural, del 21% al 10%, Ítaca continua amb la protesta reivindicativa contra l'impost (“Hauria de ser el 7%”) , venent pomes de Girona Fruits amb entrades “de regal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona