cultura

SANT JORDI 2017

L'esmorzar de Sant Jordi s'afegeix a l'Any Bertrana

A més de l'esmorzar que ofereix la Generalitat al món literari gironí, avui també tindrà lloc una lectura d'obres dels Bertrana a la plaça del Vi

A Palafrugell es llegirà ‘Viatge a Rússia' de Pla

El tradicional esmorzar de Sant Jordi que ofereix la Generalitat als escriptors, editors i llibreters de les comarques gironines servirà també per commemorar l'Any Bertrana. L'acte, que tindrà lloc aquest matí als Serveis Territorials de Cultura, obrirà una intensa jornada per a la majoria dels participants.

L'obra de Prudenci i Aurora Bertrana centrarà també avui les lectures literàries que tindran lloc a la plaça del Vi, de les 11 del matí a les 5 de la tarda, organitzades per la llibreria Les Voltes i coordinades per Glòria Polls. Les Voltes també celebra Sant Jordi amb un taller espectacle d'iniciació a la tècnica del discjòquei, coorganitzat amb l'escola Eumes.

Entre les moltes iniciatives que celebren la diada, Inspai, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona ha editat la dotzena edició de punts de llibre, dedicada a les signatures d'alguns dels fotògrafs que formen part del fons Emili Massanas, com ara Valentí Fargnoli, Rosa Manetes i Juli Pallí.

A Palafrugell tindrà lloc la 14a edició de la Lectura continuada de l'obra de Josep Pla, al Teatre Municipal, on diverses persones llegiran de 10 a 14 h fragments de l'obra Viatge a Rússia el 1925.

Premis Gerbert

Els premis Gerbert per a treballs de recerca es van lliurar ahir a la sala Eudald Pradell de l'ajuntament de Ripoll. Francesc Maideu va rebre el Gerbert Trivium per Els camins de contraban del Ripollès durant la Guerra Civil i la postguerra, i el premi Gerbert Quadrivium de ciències va ser per a Anna Vidal, per Lira O2 .

La diada de la mainada

Ahir al matí, va tenir lloc a la plaça Miquel de Palol de Girona la presentació del Cinquè llibre de contes de la Devesa, una publicació de l'Associació de Veïns de la Devesa-Güell, amb 134 contes escrits per nens i nenes del barri, que van signar exemplars de la seva obra. A Blanes va tenir lloc la 30a edició del Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi, en el qual uns 800 escolars van pintar 150 fustes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA