cultura

festes i tradicions

sant jordi

Ramblejada literària a Figueres

La capital de l'Alt Empordà també s'aboca a la diada de Sant Jordi i l'èxit de públic és tant important com quan s'escau en dia feiner

Les 108 parades que ahir van ocupar la Rambla de Figueres i els carrers que l'envolten van convertir la diada de Sant Jordi en un punt de trobada de tota la societat figuerenca i alt-empordanesa, com si tothom hagués convingut trobar-s'hi. L'oferta de les llibreries figuerenques constituïa, lògicament, l'eix central de la diada, però les roses i els llibres que també proposaven les entitats cíviques ecologistes o culturals, ONG i partits polítics, contribuïen a escampar un sentiment de sana convivència i somriures que el bon temps va afavorir. Amb tot, la parada d'Òmnium recollint signatures de compromís pel referèndum segurament va ser la que va concentrar més firmes. Passats els dubtes de primera hora del matí –per la síndrome que “Sant Jordi s'ha de celebrar un dia feiner” que encara espantava els primers visitants–, ràpidament va quedar clar que aquesta diada 2017 també seria un èxit a Figueres, i al migdia la Rambla ja era plena de gom a gom. El tret de sortida el va donar una recreació de Sant Jordi i altres llegendes, a la part baixa de la Rambla. L'actuació, a càrrec de Joan Boher, s'emmarcava en una sessió de L'hora del Conte, i hi van contribuir com a estrelles convidades alguns dels nens del públic. Entre altres actes, ahir Figueres no es va descuidar de recordar que ostentarà al llarg d'aquest 2017 el títol de Capital de la Sardana. La cobla Foment del Montgrí es va encarregar d'oferir l'audició de sardanes del migdia a la plaça de l'Ajuntament. La tarda, la programació incloïa més música amb la Jove Orquestra Versatile de l'Escola de Música del Casino, teatre amb l'obra Infàmia, i una última lectura de poemes. S'escaigui en diumenge o en dia feiner, els figuerencs garanteixen que la diada de Sant Jordi sigui un èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA