cultura

municipal

premis de cultura

Mataró vol reconèixer la tasca cultural de la ciutat

L'Ajuntament crea els guardons Cultura Mataró, que distingiran els seus creadors i agents culturals

El veredicte es farà públic el 29 de setembre a la Nau Gaudí en un esdeveniment amb vocació anual

Mataró vol reconèixer la tasca cultural que els seus creadors i agents en la matèria de la ciutat porten a terme. Per això l'Ajuntament ha creat els guardons Cultura Mataró, dels quals aquest any se celebraran la primera edició, però que neixen amb voluntat de ser anuals. La convocatòria neix amb el propòsit de guardonar la creació, la recerca i la producció de qualitat, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat.

Amb aquest objectiu, des d'ahir i fins al 2 de juny es poden presentar les candidatures de les persones, col·lectius, empreses i projectes mataronins, o amb vinculació a la ciutat i a la comarca, de més rellevància de l'any 2016, mereixedors d'un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura i a la seva projecció. Aquesta petició es pot fer mitjançant una sol·licitud –tant per via física com telemàtica– en la qual s'haurà de justificar degudament la petició.

De caràcter interdisciplinari, les categories dels Cultura Mataró engloben l'activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística, com són les arts visuals i plàstiques, el disseny, les arts escèniques, la música, la literatura, el patrimoni i la cultura popular, entre d'altres.

Els guardons Cultura Mataró s'estructuren en sis categories, que inclouen diferents àmbits: innovació i emprenedoria, projecció de la ciutat, compromís i cohesió social, recerca i difusió, trajectòria i personalitat mataronina i el premi del jurat.

La resolució del veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de la Cultura, acte que homenatjarà els guardonats i, per extensió, tots els agents dedicats a enriquir amb la seva tasca el panorama cultural i artístic mataroní en sentit ampli. En aquesta celebració, que es farà el 29 de setembre a la Nau Gaudí, s'efectuarà el lliurament dels reconeixements, els quals estaran exempts de dotació econòmica. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez (CiU), va qualificar aquesta iniciativa com “una prioritat de mandat i un projecte que feia falta a la ciutat”. El regidor també va destacar la voluntat de “capitalitat” que perseguirà aquest esdeveniment i va manifestar que amb accions com aquesta també es podrà combatre el “desconeixement de moltes coses que passen a la ciutat”.

Finalment, el titular de Cultura també va comentar que no només es guardonaran les persones o entitats que hagin fet alguna contribució cultural a la ciutat o a la comarca, sinó que també es tindrà en compte la tasca que des de Mataró s'hagi fet de portes enfora.

LA XIFRA

6
categories
diferents hi ha en els nous guardons Cultura Mataró.

Un jurat amb pesos pesants

Un jurat serà l'encarregat de resoldre el procediment de concessió dels guardons Cultura Mataró. Aquest òrgan està format per sis personalitats “que van més enllà de la ciutat”, tal com les va definir el regidor de Cultura després de donar-los a conèixer. El jurat estarà format per Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art la Panera de Lleida; Marga Viza, directora de l'àrea de Cultura de La Pedrera; Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat; Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock, i l'actor Joan Pera. Estarà presidit per l'escriptor i periodista Manuel Cuyàs, que també n'exercirà de portaveu. Segons va explicar Fernàndez, el jurat es trobarà “abans de l'estiu” per decidir els guardonats, però la decisió es mantindrà en secret fins al 29 de setembre. Les bases de Cultura Mataró s'han definit per una comissió del Consell de Cultura i representants de diferents entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles