cultura

Cultura

L'himne de la festa major

L'Ajuntament de Teià ha convocat un concurs per escollir una lletra i crear una cançó pròpia per a la seva festa major

El 30 d'abril es donarà a conèixer el lletrista guanyador i la tonada es presentarà per Sant Martí

Teià vol potenciar encara més la seva festa major, que cada any se celebra al novembre, coincidint amb la diada de Sant Martí. Enguany l'Ajuntament ha impulsat una proposta per marcar perfil propi i donar més singularitat a la festa: la creació d'una cançó pròpia per a la celebració.

Tal com va explicar el regidor de Cultura, Francesc Ribas (CiU), després d'haver trobat el compositor de la música, que serà Bernat Antolín de Eguía –i serà interpretada per la Banda Municipal–, faltava trobar-hi una lletra que l'acompanyés. “Era una idea que em voltava pel cap des de feia temps. Juntament amb la directora de la banda municipal, ens vam posar a buscar un lletrista però al final vam decidir fer-ho obert”, explicava Ribas, que va precisar que la convocatòria estava adreçada a tothom que fos més gran de dotze anys. Un cop rebudes les propostes de lletra, el nom del guanyador es donarà a conèixer aquest diumenge, en l'acte de lliurament de premis de la Mostra Literària del Maresme. Tot i no poder avançar-ne més detalls, el regidor de Cultura sí que va desgranar que l'elecció de la lletra “s'ha fet per unanimitat” i que és un text “molt adaptable a la música”.

“A partir d'aquí arrencarà la segona fase del procés, que consistirà a compondre la música i escollir la persona que la cantarà acompanyada de la banda”, va comentar el regidor, que també va afirmar que, un cop enllestit aquest procés, la intenció és poder enregistrar la tonada de cara al setembre. “La idea és que aquesta cançó sigui un tret distintiu de la nostra festa major i que pugui perdurar molts anys”, va afirmar Ribas, que va assenyalar que la peça s'ha de poder adaptar per interpretar-la en diferents actes. El regidor va revelar que aquest nou himne es presentarà públicament en la propera festa major del municipi però que encara no s'ha definit com. “Tenim diverses opcions sobre la taula, com podria ser un acte propi o també fer-ho durant el pregó”, va dir.

Finalment, el titular de Cultura també va avançar una altra de les novetats potents per a la propera festa major del municipi: la incorporació d'una bèstia de foc. Ribas va explicar que en aquests moments ja s'està treballant en el disseny i construcció de la nova comparsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia