cultura

Municipal

Girona busca fons per accelerar el futur centre d'art modern

El govern de la ciutat treballa “de manera molt determinada” perquè la Generalitat i la Diputació hi aportin prou per executar en una fase el projecte

S'espera que hi posin uns tres milions d'euros

L'Ajuntament de Girona està negociant amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona per obtenir fons que permetin executar en una sola fase la reforma de la Casa Pastors per fer-hi el futur centre d'art modern i contemporani de Girona. La previsió del consistori era que d'aquí a dos anys es pogués haver executat una primera fase que permetés ja fer algunes exposicions al nou recinte. La data que es preveia era, en concret, el primer trimestre del 2019. Però el govern de Girona estava pendent que la Generalitat i la Diputació confirmessin la seva aportació per tirar endavant aquesta primera fase. Ara, el que es planteja és que la contribució de les dues administracions sigui suficient per fer-ho tot.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va admetre en una entrevista a Televisió de Girona que s'està treballant “de manera molt determinada” per fer realitat l'ambició d'executar l'obra en una sola fase. Hi va afegir, però, que si no fructifiquen aquestes negociacions en la línia que les plantegen, “sempre hi ha altres opcions”. Va reiterar, però, que el seu objectiu és que l'obra es porti a terme en una única fase.

Madrenas no va voler desvelar els detalls mentre les negociacions estiguin en marxa. Va dir, però, que el propòsit que es plantegen és “molt ambiciós”. Tot i aquesta dificultat, hi va afegir, veu factible que es concreti aviat: “Espero que d'aquí a poc temps puguem determinar més coses.”

Tres milions d'euros

Tot i la negativa de l'alcaldessa a explicar-ne els detalls, la cadena va indicar –segons les seves fonts– que s'estaria parlant que les dues administracions superiors aportessin al projecte del govern de Girona uns tres milions d'euros en total. Aquesta xifra obriria les portes a afrontar la reforma i condicionament de la Casa Pastors d'una manera integral. Cal recordar que un avantprojecte dels arquitectes Josep Fuses i Joan Maria Viader preveia que executar la reforma completa suposaria un cost total d'uns quatre milions d'euros.

La creació d'un centre d'art modern i contemporani a Girona és un dels grans projectes de ciutat de l'equip de govern. El va iniciar l'anterior alcalde, Carles Puigdemont, i Madrenas va recollir el testimoni amb l'ambició de dur-lo a terme per convertir el futur espai museístic en un gran motor cultural de les arts visuals. El centre aplegarà el fons d'art Santos Torroella, format per unes 1.300 obres.

LA XIFRA

4
milions
d'euros era el cost previst per fer el futur museu, segons un avantprojecte.

LA DATA

2019
s'obriria
el nou museu per a les primeres exposicions, segons preveia el govern, si el projecte s'executés per fases.

LA FRASE

[Fer el museu en una sola fase] és el que ens agradaria. Però si no es pot hi ha més opcions
Marta Madrenas
Alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia