cultura

Cultura i espectacles

La Fimag 2017 situa l'epicentre de la màgia a Torroella

La 6a Fira Internacional de Màgia se celebrarà del 9 a l'11 de juny i oferirà 200 funcions de 50 artistes

La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí , la Fimag, es fa gran, i en la seva sisena edició creix per convertir-se en el festival de màgia més important del sud d'Europa. Les xifres i la programació ho corroboren: en aquesta edició hi ha previstes les actuacions de 50 artistes de 7 països, amb un total de 200 funcions que tindran lloc en 22 espais escènics. Això sense dir que tindran lloc activitats de caràcter solidari prèvies en centres hospitalaris.

La fira que omplirà de màgia Torroella de Montgrí arrencarà aquest any amb un espectacle inaugural el 9 de juny (22 h), que serà a càrrec de la companyia Ytuquepintas, amb l'espectacle Somnis de sorra, que combina art amb sorra, circ, música en directe, marionetes de gran format i pintura ràpida. L'endemà, de la multitud de propostes programades, destaca com cada any la Gran Gala Internacional (17 i 21 h), un espectacle que reuneix estrelles de prestigi mundial: sis mags de primera fila, com ara el monologuista, humorista i mentalista Javier Botía; Miguel Muñoz, Premi Mundial de Màgia); la manipuladora Alana (gran premi d'Alemanya); el polifacètic Adrián Conde; el duet de quick change Soljack, i l'il·lusionista Riversson.

El reguitzell d'artistes és ampli i, com és costum, la representació de mags internacionals es combina amb la dels nacionals i locals. Així, els espectadors, tant podran disfrutar de la proposta de Dani Daortiz –un dels millors mags de cartomàgia del món i col·laborador habitual del programa El hormiguero– com del gironí Fèlix Brunet i el seu màgic circ de puces, i Marc Sàbat, Jaque, Maga Gisell, Toni Cors, i un llarg etcètera.

La ‘nova màgia' que ve de França

Una altra proposta de la qual es parlarà és la que tindrà lloc el diumenge 11 de juny (17 h i 20.30 h), a través del qual la companyia francesa Sans Gravité estrenarà Déluge, un espectacle del nou corrent anomenat magie nouvelle que no para de rebre distincions. Dansa, teatre, circ, titelles, art digital... tota una sèrie de disciplines que interactuen per donar forma a un nou llenguatge artístic, basat en la màxima de “tergiversar la realitat dins la realitat”, canviant la percepció de l'espai i el temps. El mag juga amb el virtuosisme de la llum i amb accessoris, i treballa totes les formes de màgia, la il·lusió, la representació d'allò que és invisible i el llenguatge de les arts. Il·lusions òptiques i sonores per produir en l'espectadors una sensació de misteri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES