cultura

Excepcional Warren Beatty

Dos mesos després de ser protagonista involuntari dels Oscar, l'actor estrena ‘La excepción de la regla'

L'encarregat de repartir els sobres de la gala dels Oscar estava més pendent de fer piulades que de controlar que tot sortís bé. La veritat s'acaba sabent, i Warren Beatty, protagonista involuntari de l'episodi més surrealista i ridícul dels premis de l'Acadèmia de Hollywood, n'ha quedat exculpat. Tot i que hagués estat millor –com passa sovint– simplement dir la veritat: “Disculpeu, m'han donat el sobre equivocat!” El cas és que Warren Beatty (Richmond, Virginia, 1937) no mereix que el recordem per l'infaust episodi del sobre equivocat, sinó pels moments meravellosos que ha protagonitzat o dirigit en films com Esplendor a l'herba, Bonnie & Clyde i Rojos.

La excepción a la regla, que avui s'estrena als cinemes, no està a l'altura d'aquests referents, però és un bon treball que Warren Beatty ha dirigit, escrit i protagonitzat, juntament amb els joves actors Alden Ehrenreich i Lily Collins. Beatty encarna el magnat Howard Hughes, que, als anys cinquanta, intentava controlar les joves aspirants a actrius i els nombrosos treballadors que tenia a sou.

El Hollywood dels 50

“No he fet gens ni mica una pel·lícula biogràfica de Howard Hughes”, explica Beatty a les notes promocionals del film. “És més una història d'amor entre dos joves de 1958 que treballen per a Hughes, que explora les conseqüències, de vegades còmiques i de vegades tristes, del puritanisme americà de final dels cinquanta i principi dels seixanta, quan jo vaig arribar a Hollywood.”

Joves com ell van acabar trencant les normes i inaugurant una nova era als anys seixanta. De fet, Bonnie & Clyde, que aquest any celebra els 50 anys (per això Beatty i Faye Dunaway van donar l'Oscar a la millor pel·lícula), està considerat com un dels títols que van contribuir a renovar el cinema dels EUA i enterrar el vell Hollywood. La excepción a la regla, el retorn de Warren Beatty després de 15 anys sense actuar i 19 sense dirigir, fa olor de comiat nostàlgic i de generós relleu: els veritables protagonistes d'aquesta comèdia romàntica són una aspirant a actriu i el seu xofer, interpretats per Lily Collins i Alden Ehrenreich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA