cultura

Música

Sons del Món celebrarà a la platja els 50 anys d'Empuriabrava

Chambao i altres grups per confirmar actuaran el 24 de juny en el concert inaugural del festival

Loquillo, Txarango, Estrella Morente i Rosana s'afegeixen a la programació

La 10a edició del festival Sons del Món s'obrirà el dissabte 24 de juny amb un concert de pagament a la platja, protagonitzat per Chambao i altres grups encara no anunciats, que servirà també per commemorar el 50è aniversari d'Empuriabrava. El festival organitzat per Promo Arts Music i els ajuntaments de Roses i Castelló d'Empúries va presentar ahir la seva “programació més ambiciosa”, de la qual ja es va avançar l'actuació de Tom Jones a la Ciutadella de Roses com “una declaració d'intencions”, en paraules del director de Sons del Món, Xavi Pascual, acompanyat ahir pels dos alcaldes, Montse Mindan (Roses) i Salvi Güell (Castelló), i per Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. “Fa anys que treballem per anar creixent de manera pausada però constant, per convertir-nos en el festival de música i vins més important de Catalunya, un dels festivals més importants de la Costa Brava i el més destacat de música moderna a la Costa Brava nord”, va afegir-hi Pascual.

Més concerts grans

En aquesta edició, Sons del Món creix en concerts de gran forma i passa de cinc a vuit: a part del concert inaugural, n'hi haurà quatre a la Ciutadella de Roses –Tom Jones, Bustamante, Loquillo i el programa doble format per Txarango i Gertrudis, que aspira a superar el rècord d'espectadors del festival: els 3.500 de Sopa de Cabra, l'any passat– i tres a la plaça de la basílica de Castelló d'Empúries: Estrella Morente, Els Amics de les Arts i la cantautora canària Rosana. A més, tindran lloc cinc concerts íntims en diferents cellers de la DO Empordà, per a un màxim de 200 persones, a càrrec del també canari Pedro Guerra –fa cinc anys que no actua a les comarques gironines– i Judit Neddermann, que cantaran tot sols; el duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, i Ramon Mirabet i Paula Vall, que actuaran en format de trio.

Una de les novetats de Sons del Món 2017 serà la zona village amb productes de l'Empordà que s'obrirà tant a l'interior de la Ciutadella de Roses com al pati de l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, a dos minuts de la basílica, on abans i després dels concerts el públic podrà menjar alguna cosa, prendre una copa de vi o un còctel.

El vi de la DO Empordà continua sent una de les grans apostes del festival i un dels seus trets diferencials, i la sommelier Laura Masramon ha seleccionat cinc vins blancs i dos vins negres per maridar-los amb la música dels artistes que oferiran els concerts de la Ciutadella i la plaça de la basílica de Castelló. En aquests concerts també hi ha l'opció d'assistir abans, al museu de la Ciutadella i a la terrassa del convent de Santa Clara, a uns tastos de vins comentats pels enòlegs dels respectius cellers participants, per a un màxim de trenta persones per sessió.

En proporció a l'increment de concerts, Sons del Món ha crescut també en pressupost: mig milió d'euros aportats al 50% per les institucions –els dos ajuntaments han augmentat la seva dotació– i el patrocini privat, i un altre 50% que s'espera cobrir amb la venda d'entrades. Els concerts de gran format també han crescut en capacitat: 2.236 persones assegudes i vora 5.000 de peu a la Ciutadella, i 902 cadires a la plaça de la basílica de Castelló. En aquests moments ja s'han venut la meitat de les entrades per al concert de Tom Jones , que actuarà a la Ciutadella a 77 anys complerts i un gran muntatge escènic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA