cultura

la crònica

Mirabet i les petites coses

Ramon Mirabet s'ha forjat la seva carrera musical com a músic de carrer. Sis anys errant, amb aquell punt d'anarquia pròpia d'un jove rebel que té moltes coses a dir, cantant en el seu cas, i com a únic equipatge, una guitarra. I la veu, és clar, i quina veu! Ara, amb una creixent popularitat, arran d'un hit majúscul com és Those little things (banda sonora del millor curtmetratge anunci que ha fet Estrella Damm) i un potent segon disc titulat Home is where the heart is, aquest jove artista de Sitges fa una gira fent-se acompanyar per sis músics per sales de concert i auditoris demostrant en viu i en directe el perquè del seu èxit.

Molts ho vam poder comprovar divendres a la nit al concert que va oferir al festival Strenes de Girona. Un concert on, malgrat que Mirabet va reconèixer estar “espès” i “distret”, on el so s'acoblava (massa sovint) i fins i tot a la guitarra se li va trencar una corda, cada vegada que es deixava anar ho arreglava oferint grans temes. Músic eclèctic, difícil d'encasellar, que veu de fonts jazzístiques –el seu pare, present al concert, és trombonista– i la tradició del folk americà per part de mare, va regalar-nos grans versions, com The boots are made for walking de Nancy Sinatra, When you're smiling de Louis Armstrong i, sobretot, Bring it on home to me de Sam Cooke i Fish and bird de Tom Waits. Amb això ja n'hauríem fet prou per a la nit, però no, Ramon Mirabet va demostrar que li agrada apropar-se al públic, trencant protocols, i ja sense amplificadors, va situar-se enmig del públic per tocar a pèl Wake up i, un cop finalitzat el concert, va oferir un bis improvisat al hall de l'Auditori davant d'un centenar d'espectadors, com es pot veure a les xarxes socials. I això sense dir que abans ja ens va posar la pell de gallina cantant l'evocadora Glenfinaan i recordant-nos (cantant) que la vida es disfruta amb el plaer de les petites coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts de l’escola de música per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona