Lletres

fira del llibre

Arrenca el 33è Saló del Llibre, enguany més “revolucionari”

Lluís Llach insta a perdre la por a la paraula perquè es converteixi en “la força per evolucionar”

El certamen compleix quinze anys a Mollerussa, i el continuarà fent

La gallineta que es va fer famosa amb Lluís Llach i que s'ha convertit en un símbol més de la revolució està molt present aquests dies en el 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que va obrir portes ahir al Teatre L'Amistat de Mollerussa amb la presència, precisament, del cantautor i diputat de Junts pel Sí al Parlament.

Durant l'acte inaugural del certamen, Llach va dir que cal que la paraula revolució deixi de fer por per convertir-se en una força per evolucionar i canviar el món. “L'ésser humà, des de la seva infància, ha de qüestionar moltes coses i trobo que les revolucions no només són les de caire social sinó també moltes altres, cosa que en els llibres queda molt evidenciat”, va explicar el cantautor, que va afegir-hi que “és molt agosarat i bonic que en un saló d'aquesta mena el lema sigui el de la revolució”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Anna Maria Macià, va anunciar que durant el saló es parlarà “de les petites i de les grans revolucions, de les que han fet història i de les que són personals”. El certamen, que s'allargarà fins al 14 de maig vinent, compleix quinze anys a Mollerussa, ciutat que continuarà celebrant-lo en les properes edicions.

“Volem que el món de la il·lustració, el dels editors, els autors i tot el sector de la literatura infantil i juvenil vegin en Mollerussa una bona aliança per poder projectar el saló”, va argumentar l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona. Al seu torn, el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Josep Borrell, va destacar que el fet que tot plegat “es pugui protagonitzar des de les terres de Ponent és una satisfacció”, tenint en compte, va afegir-hi, que és un sector molt dinàmic.

Durant la primera jornada van començar les visites escolars, en què alumnes d'escoles bressol i d'educació infantil, de P3 a P5, van poder escoltar contes i també gaudir mirant i tocant alguns dels 5.000 llibres d'una vintena d'editorials que s'exposen al certamen.

LA FRASE

És molt agosarat i bonic que el lema d'un saló d'aquesta mena sigui el de la revolució
Lluís Llach
cantautor i diputat junts pel sí

LA XIFRA

5.000
volums
d'una vintena d'editorials d'arreu de Catalunya, i per primer cop una d'Aragó, s'exposen al Saló del Llibre.

Les feines d'escriptor i il·lustrador, prop dels escolars

Sis autors explicaran en el marc del Saló del Llibre la seva feina als més de 3.500 estudiants que assistiran a les visites guiades concertades. A la iniciativa, que té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, hi participen, a partir de demà, els il·lustradors Mercè Canals i Ignasi Blanch i els escriptors Jaume Copons, Àngel Burgas, Joan Antoni Martín Piñol i Elisenda Roca.

El saló es complementarà amb una vintena d'activitats adreçades al públic familiar en cap de setmana i també al professional. En aquest sentit, dissabte tindrà lloc la 4a Jornada Pedagògica, adreçada a educadors de llars d'infants i docents d'educació infantil. També hi haurà una trobada de clubs de lectura infantils i juvenils, que es farà el dia 8 i que anirà a càrrec de Bib.Botó.

El certamen també rebrà, un any més, la semifinal de les terres de Lleida del XIII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, el dia 9 de maig, i el dia 12 es farà la 6a Marató de Lectura Llegim en veu alta.

Finalment, durant tots els dies que durarà el saló també es podran visitar set exposicions, entre les quals una d'il·lustracions de Pippi Langstrump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri