dansa

ballet

El Ballet de Moscou renova l'idil·li amb el públic gironí

Gairebé totes les entrades ja estan exhaurides per a les funcions de demà i divendres a l'Auditori

El director, Timur Fayziev, diu que es distingeixen d'altres companyies per “la passió a escena”

El Ballet de Moscou torna de gira a Girona per presentar-hi dues peces infal·libles del repertori clàssic: El llac dels cignes (demà, 20 h) i La bella dorment (divendres, 20 h), amb música de Txaikovski i coreografia de Marius Petipa. Com en les anteriors ocasions en què ha passat per Girona, la companyia de Timur Fayziev hi arriba amb quasi totes les entrades exhaurides, i no és pas una proesa menor considerant que el ballet no és un espectacle de masses i que, com apuntava ahir el productor, el mallorquí Rafael Oliver, amb prou feines se'n fa publicitat oficial, ja que es tracta d'una iniciativa privada que l'Ajuntament no inclou en les seves agendes culturals. Sense ni un cartell al carrer que els anunciï, com subratlla Oliver, aconsegueixen en cada gira —i en fan tres a l'any— atraure un públic nombrós i fidel gràcies a una política que qualifica de “promoció social”. Així doncs, prefereixen invertir els diners que destinarien a publicitat en paquets de descomptes importants per a grups de les poblacions de l'entorn i als quals ofereixen fins i tot servei d'autocar per desplaçar-se fins a l'Auditori. “No ens interessa un ballet elitista, sinó donar facilitats a un públic ampli perquè gaudeixi d'un espectacle de gran qualitat a un preu assumible”, va insistir Olivé, que va concretar que s'ofereixen entrades a 20 euros per a grups d'un mínim de dotze persones, mentre que el preu individual és de 38. Amb aquesta política, que els permet omplir a llocs com ara Vic, Tortosa, Berga o Rubí, no solament faciliten l'accés a la cultura, sinó que, a més, contribueixen a propagar el gust pel ballet en un públic que, sovint, no en té cap experiència.

“En cada funció comprovem com els espectadors tenen encara set del ballet clàssic”, va comentar Timur Fayziev, director i fundador d'aquesta companyia que ha superat ja el miler de funcions des de la seva creació, el 1989. De tota manera, encara som molt lluny de l'afició que senten els russos per aquesta disciplina, i perquè ens en fem una idea, Fayziev va explicar que diumenge passat a Moscou sol hi havia programats 120 espectacles de ballet. Enmig d'una tradició tan prestigiosa i arrelada, què és doncs allò que distingeix el seu ballet? Aquest ballarí veterà, que com a alumne avantatjat del Teatre Stanislavski entén també la dansa com una art interpretativa, respon sense titubejar: “Tots els ballarins tenen un talent extraordinari, però no ens interessa el gest perfecte i pompós si no posen l'ànima en cada representació. Aquesta passió és la diferència.”

Per a l'actual gira de primavera, vindran a Girona una trentena de ballarins, entre els quals destaquen els dos solistes habituals, Cristina i Alexei Terentiev, amb l'al·licient afegit que per a La bella dorment acaben d'estrenar decorats, concebuts per Yan Segarra i Anton Skosyrskii, i vestuari, dissenyat per Lisa Fayzieva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA