Teatre

Sèrie televisiva de culte

La marca Teresina

La Cubana convida a una marató de projecció dels tretze capítols de la sèrie ‘Teresina S.A.' diumenge al Coliseum per celebrar els 25 anys de l'emissió

El director de La Cubana, Jordi Milán, afirma que ser Teresina és una “filosofia de vida”

Des de fa uns dies, els espectadors de Gente bien tenen el privilegi de rebre un DVD amb els tretze capítols de Teresina S.A. Serveixen d'avantsala de la festa que aquest diumenge, Dia de la Mare, faran per celebrar l'emissió d'ara fa 25 anys. Les Teresines eren tres germanes que es dedicaven a fer diferents productes d'estraperlo que ambientaven les diferents festes de cada mes. Fins al 21 de maig, es pot veure una exposició amb fotos, vídeos, vestuari i anècdotes amb què La Cubana va construir aquell piset de Gràcia on el veïnat se sumava a fer tot tipus de materials, des d'empaquetar merdes de gos pel Dia dels Innocents fins a preparar roses amb la senyera per Sant Jordi o toreros i sevillanes per a botigues turístiques.

El director de La Cubana, Jordi Milán, insisteix que la companyia convida tothom a aquesta festa. Ahir es van acabar les entrades de la Teresinada popular (la cua era notable a quarts de dotze del matí). Però la gent serà lliure de sortir i cedir l'entrada als que siguin a fora. Es podrà portar carmanyola i dinar al teatre (la marató de sèries s'allargarà d'onze del matí a sis de la tarda). Entre capítol i capítol, hi ha garantides tot tipus de sorpreses. Per això es compta amb els actors històrics de Teresina S.A. però també amb el repartiment de Gente bien i una colla d'actors còmplices de La Cubana que se sumaran a la festa.

S'entregaran premis als que vagin més ben disfressats (La Cubana facilitarà vestuari estrafolari al vestíbul) i es faran públics els millors vídeos que els espectadors han fet a TV3 inspirant-se en la mítica sèrie. També es triarà la Teresina de Catalunya. Milán assegura que es pot ser Teresina havent acabat de fer la comunió o amb 60 anys. I que també hi ha prototipus masculins (ell mateix s'hi autodefineix): “És una filosofia de vida”, remata. Ahir celebraven, amb orgull i pudor alhora, que les tres protagonistes siguin avui icones de la societat catalana.

Al primer pis del Coliseum, a l'exposició apareix la peripècia de la primera col·laboració seriada de La Cubana: el terra del pis eren fotocòpies de color envernissades. La verge que hi apareix no els la va voler cedir ningú i van acabar construint-ne una amb un maniquí trobat a les escombraries i guarnida, això sí, amb un vestuari carregat de lluentons. La Cubana (“som uns drapaires, no llencem res”, assevera Milán) també mostra tots els personatges de la sèrie, als quals se'ls retratava per recordar quina roba i complements portaven a cada capítol.

La Cubana ha triomfat amb Gente bien a Barcelona. De nou. Ja hi han passat més de 150.000 espectadors i confien que la temporada se'ls allargarà fins al juliol.

Els DVD de Teresina S.A., editats per Enciclopèdia Catalana, estaven descatalogats. Per això, amb el suport de Televisió de Catalunya, La Cubana n'ha editat uns 15.000 que repartirà entre els que vagin a la marató de la sèrie i els que vegin aquests dies Gente bien, fins a esgotar existències. La Cubana sempre triomfa. És molt més que una marca.

TV3 farà canvis en la graella de tarda

Vicent Sanchis, director de TV3, va aclarir ahir en la presentació de la festa que en breu s'haurà de triar entre la desena de propostes (“totes serien un excel·lent programa de tarda”) per arrencar el curs vinent. Serà un format nou. La Cubana tenia prevista una segona temporada de Teresina S.A.(“els hi tocava la loteria i cada capítol era una visita als seus antics veïns d'escala”) que no es va arribar a fer per l'èxit de Cegada de amor. Avui no plantejarien repescar-la sinó fer una sèrie nova. De fet, Sanchis es va mostrar ben obert a rebre propostes de La Cubana o d'altres grups de teatre que s'han prodigat a la tele (com Dagoll Dagom i T de Teatre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES