Música

concert

novetat discogràfica

El grup gironí Xakras debuta amb l'energia de ‘Corrents'

El septet, format per joves músics de 17 i 18 anys, presentarà el seu primer disc divendres vinent a La Mirona

“Fem pop-rock català de tota la vida, però més festiu, més fresc i més estiuenc”

  • Xakras, amb Girona com a teló de fons PAU LÓPEZ.
  • VÍDEO: Sant Joan

El primer disc del grup gironí Xakras es titula Corrents (RGB Suports), una paraula polisèmica que pot fer referència a “fer les coses de pressa i corrents, i també als corrents marítims i als d'energia”, com remarquen els seus components: set joves músics gironins que tenen entre 17 i 18 anys –alguns estudien segon de batxillerat, d'altres acaben d'entrar a la universitat– i que, en pocs mesos, van passar de ser un grup d'amics de l'institut Narcís Xifra i de l'escola Vedruna que es trobaven per tocar “com a hobby” a tenir l'oportunitat d'enregistrar un disc i defensar-lo en directe. Divendres vinent presentaran Corrents en un concert a La Mirona de Salt (23 h, 4 i 6 euros). Ara mateix, Xakras ja és “un projecte de futur” i els seus components tenen ganes de dedicar-se a la música, sense oblidar els seus estudis.

Joel Moreno (veu principal), Arnau Acero (guitarra acústica i veu), Francesc Mozota (guitarra elèctrica), Andreu Noguer (bateria), Laura Van der Haar (teclat i veu), Roger Solé (saxo) i Gerard Llavero (baix) formen Xakras. Ells són set, com els set xacres o punts energètics que algunes doctrines orientals identifiquen en el cos humà. “Som set persones amb energies diferents que se sumen en una de conjunta, perquè el públic també en pugui gaudir i aportar la seva pròpia energia”, expliquen. Musicalment, Xakras defineix el seu estil com a “pop-rock català de tota la vida, però més festiu, més fresc i més estiuenc”. Això ja queda clar des del primer single, Sant Joan, amb un videoclip enregistrat a la platja d'Aiguablava durant tot un dia: es troben dos grups d'amics i amigues, i mentre el grup actua en un escenari davant d'una cinquantena de persones un noi i una noia s'enamoren en una nit de Sant Joan. La imatge recorda inevitablement els anuncis estiuencs d'una coneguda cervesa i ells no ho neguen: al contrari, estarien encantats de protagonitzar-ne un i, en directe, fan alguna versió dels temes que s'han popularitzat per aquesta via.

El disc, produït per Marc Martín –que va descobrir Xakras a Youtube quan van participar al concurs Intro, on van guanyar la votació popular– s'obre amb tota una declaració d'intencions: No vull ser gran. “És un cant a la intensitat i la fugacitat de la joventut”, diuen. Les seves cançons són vitalistes, de vegades crítiques (Un dia millor), amb paraules i sentiments que pot compartir molta gent.

Xakras, que té el seu local a l'Espai Jove de Sant Gregori –d'on són tres membres del grup–, aposta fort per les xarxes socials i per la imatge: han fet vídeos de les deu cançons del disc, en set dels quals apareixen els set músics separadament sobre paisatges diferents; tots set surten corrent junts en el vídeo de La rutina, i una parella d'enamorats protagonitzen Res com tu. Però el directe continua sent molt important: el 20 de maig també actuaran a Mariscal de l'Estartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia