Art

exposicions

Gimcana artística

Catorze galeries barcelonines participen en la quarta edició d'‘El Paper de l'Art', amb exposicions de temàtiques diverses que tenen en comú el suport paper

Obres de grans artistes del segle XX com Joan Miró i Josep Maria Subirachs i de clàssics com Goya i Hogarth; cartells de cinema antics de Fernando Albericio; originals d'il·lustracions publicitàries d'Emili Freixas; els dibuixos de Luis Marsans inspirats en A la recerca del temps de perdut, de Proust, i, fins i tot, l'estrany i fictici descobriment d'un artista modernista oblidat, Vidal Balaguer. La diversitat de propostes expositives és gran en la quarta edició d'El Paper de l'Art, un projecte que té com a tema central les obres d'art realitzades en suport paper. Són catorze els espais barcelonins que enguany formen part del recorregut, amb més de 400 obres exposades fins al 27 de maig.

Gabriel Pinós, organitzador de l'esdeveniment i president del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, defineix El Paper de l'Art com “una fira i a la vegada macroexposició” que té per objectiu no només el col·leccionisme sinó una intenció cultural, ja que el recorregut s'ha pensat com un “itinerari que es pot fer fins i tot en un dia”. La mitjana de visitants en cada edició s'ha mogut sempre entre les 7.000 i les 9.000 persones.

Entre les exposicions més destacades del recorregut, hi ha, per exemple, la de Palau Antiguitats, que inclou més d'un centenar de dibuixos i gravats de William Hogarth, Goya, Xavier Nogués i Lluís Bagaria. Dels diàlegs expositius destaca també la confrontació entre obres de paper de Jaume Plensa amb Tàpies a la galeria Jordi Pascual.

Un altre diàleg força original és el que s'estableix entre pintures de clàssics de l'avantguarda europea del segle XX –Clavé, Juli Gonzàlez, Fernand Léger i Victor Vasarely– amb les obres tridimensionals en paper de l'artista argentina Silvia Japkin a la galeria Barbié.

La galeria Dolors Junyent, d'altra banda, exposa una trentena d'obres, entre gravats i dibuixos, de Joan Miró, entre els quals un dibuix del 1927. A la galeria Eude, en canvi, es reuneix una àmplia representació de dibuixos, aiguaforts, litografies i escultures múltiples de Subirachs, i a la galeria Olga de Sandoval se centra en un diàleg entre Xavier Gosé i altres artistes com Ricard Opisso.

A la galeria Fernando Pinós s'agrupen sofisticats dibuixos originals de l'il·lustrador de l'època de la postguerra Emili Freixas, mentre que la galeria A34 exposa obres de Luis Marsans sobre el món de Proust.

A la galeria Art Petritxol s'ha reunit una selecció de cartells de cinema antics de Fernando Albericio, pare i avi dels propietaris de la galeria. A la Gothsland, en canvi, s'ofereix una singular recreació al voltant d'un artista “redescobert” del modernisme, Vidal Balaguer, personatge fictici protagonista del còmic Naturalezas muertas, del guionista Zidrou i el dibuixant Oriol.

Autors més contemporanis, per exemple, es poden veure a la galeria Marcs Petritxol (Didier Lourenço, Josep Moscardó) i a l'espai Wynwood Art amb obres d'Iris Viviana Pérez Romero, Pilar Alonso i Alberto Cob.

Com és ja és habitual des de la primera edició de l'esdeveniment, el visitant pot omplir un passaport, que quan es completa, després d'haver fet tot l'itinerari, dona dret a participar en el sorteig d'un viatge a Suïssa. Enguany, a més, el Museu del Disseny participa a l'esdeveniment amb diverses activitats. Podeu consultar el recorregut complet d'El paper de l'art en el web elpaperdelart.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE