Música

judicial

concurs de creditors

Tanquen el concurs de creditors de la FOCE amb la qualificació de fortuït

Exonera la Fundació Orquestra de Cambra de l'Empordà d'agreujar la insolvència

Afecta Carles Coll, la Diputació i els consells comarcals de l'Alt i el Baix l'Empordà

El jutjat mercantil de Girona ha declarat el concurs de creditors de la Fundació Privada Orquestra de Cambra de l'Empordà fortuït i l'ha tancat, i ha evitat d'aquesta manera definitivament la qualificació de concurs culpable com esgrimia el ministeri fiscal.

En aquesta sentència, que és ferma perquè s'ha tancat el termini legal d'apel·lació sense que no s'hagi presentat cap recurs, es considera que no hi va haver “ni desídia ni passivitat” en els responsables de la Fundació Orquestra de Cambra de l'Empordà en l'adopció d'aquesta solució concursal, sinó que “s'havia minimitzat la insolvència i reequilibrat la situació financera de la fundació” per mitjà de mesures que volien “incrementar els ingressos procedents de l'activitat professional” i també “la contenció i la reducció de la despesa, de manera que la reducció d'ingressos generada per la crisi no repercutís en el resultat global dels comptes de la fundació”.

Dit d'una altra manera, exonera Carles Coll i les institucions representades a la fundació –la Diputació i els consells comarcal de l'Alt i el Baix Empordà– de la culpabilitat d'agreujament de la insolvència. Inicialment, el juliol del 2014, l'administració concursal havia qualificat el concurs de culpable, qualificació que el ministeri fiscal es va fer seva tres mesos després.

Diversos són els arguments esgrimits pel magistrat del jutjat mercantil de Girona Hugo Novales en la sentència, en el sentit que s'havien intentat trobar sistemes per solucionar la situació complicada de la fundació i entre d'altres esmenta l'aval amb patrimoni personal de Carles Coll, la petició d'ajornament de deutes tributaris feta el juny del 2013, l'elaboració d'un pla de viabilitat del febrer del 2013; la reducció salarial de la plantilla o l'organització de 32 concerts a través del Projecte Espais Sentits, el 2013.

D'haver-se produït una sentència de “concurs culpable”, les tres institucions haurien pogut quedar inhabilitades per administrar béns aliens i podrien haver hagut de pagar una indemnització que podria haver estat molt elevada.

Per això, precisament el juliol de l'any passat, tant la Diputació com els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà van acceptar un acord extrajudicial que era el primer pas per tancar el procés concursal. L'acord extrajudicial és de 173.090 euros i el van assumir entre les tres institucions, de tal manera que la Diputació de Girona va assumir 124.363 euros i els dos consells comarcals, 24.363 euros cadascun.

El darrer pas era aquesta sentència que declara el concurs fortuït i clou el procés concursal en què a més de les tres institucions hi havia implicat el director de la Fundació, Carles Coll. Coll ahir va confirmar la fermesa de la sentència i, sense voler fer més declaracions, va indicar que estava satisfet de com havia acabat tot plegat.

LA XIFRA

173.090
euros.
Aquesta és la xifra de l'acord extrajudicial amb la Diputació i els consells comarcals de l'Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA