cultura

Gran homenatge a Perucho i als llibres

Jordi Cervera ofereix a la novel·la L'enigma Perucho un merescut homenatge a Joan Perucho (Barcelona, 1920-2003), escriptor i bibliòfil. Cervera li va fer l'última entrevista, en va ser amic, deixeble agraït, i es declara admirador profund de la seva obra, no sempre prou valorada. Cervera converteix Perucho en personatge a través d'una potent distòpia clarament situada en el gènere crossover, és a dir, per a lectors juvenils i també per als adults.

L'acció se situa als anys 2052 i 2053 en una Barcelona en ruïnes (com la resta d'Europa) després de la Guerra Poètica. El sultà Mehmed IX domina Occident des d'Istanbul. Barcelona és plena de spahis, soldats àrabs de l'imperi neootomà, que busquen per al seu sultà joies bibliogràfiques, símbol de poder en el nou ordre.

Amb aquest plantejament i el protagonisme d'un duet clàssic, l'erudit Alfred Muntaner i el jove Giorgio, Cervera proposa una magnífica novel·la, trepidant, plena d'intrigues, aventures, viatges, lluites i referents literaris. Una gran declaració d'amor pels llibres.

L'enigma Perucho
Text: Jordi Cervera
Editorial: Bambú Pàgines: 328 Preu: 11,90 euros Edat: +13


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia