Teatre

Janot Carbonell guanya el premi Pep Mora

L'AGT reconeix la contribució a les arts escèniques de l'antic professor del Galliner

L'Associació Gironina de Teatre (AGT) ha reconegut amb el premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques el professor, director i dramaturg Janot Carbonell. El jurat del premi ha valorat la llarga experiència professional de Carbonell, el seu carisma i “la seva mirada artística personal, sempre compromesa”, a més de la seva capacitat de “reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena”. En l'elecció també ha pesat el fet d'haver estat el mestre de molts altres professionals i aficionats al món del teatre que han passat per les seves classes al centre de formació El Galliner, del qual va ser professor. El jurat del premi, dedicat a la memòria de l'actor Pep Mora, que va morir el 1999 d'un accident de cotxe quan tornava de fer classes al Galliner, estava format per Pere Box, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Blanes; Tena Busquets, directora del Sismògraf d'Olot; Sílvia Cadanet, actriu i clown; Xavier Valentí, programador del Festival Còmic de Figueres, i Meritxell Yanes, actriu i productora de Ventura, l'espectacle que va guanyar el premi de l'AGT al millor espectacle del 2015.

Precisament el premi al millor espectacle professional d'arts escèniques d'aquest any es donarà a conèixer durant el mateix acte de llirament del premi Pep Mora, el dilluns 22 de maig, a les 8 de la tarda, a l'Auditori de La Mercè de Girona. Els finalistes d'aquesta edició dels premis AGT són La filla de Chagall, de Cos a Cos Teatre; L'home sense veu, de Clàudia Cedó, coproduït per Històries de Boscos, Temporada Alta i la sala Flyhard; Primer àlbum, d'El Solar-Agencia de Detectives de Objetos, coproduït també per Temporada Alta; Realpolitik, de la sala La Planeta, Temporada Alta i Teatre de l'Enjòlit, i Superbleda, una coproducció de la companyia La Bleda i Temporada Alta. El guanyador, que rebrà una estatueta obra d'Imma de Batlle, es decidirà per un sistema de votacions en què participen professionals i programadors de les comarques gironines. Els premis AGT es van instituir el 2013 per reconèixer els esforços i el talent dels professionals del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona