Cinema

concurs de curtmetratges

Just for Flowers anima a filmar curts contra rellotge

La segona edició del concurs de curtmetratges exprés, amb un límit de 36 hores per rodar i muntar, arrenca divendres

Diumenge s'entregaran els més de 1.100 euros en premis

L'èxit de la primera edició ha animat els organitzadors de Just for Flowers a convocar un segon Festival Internacional Floral i Primaveral de Curtmetratges Exprés, amb l'afegit aquest any d'un concurs d'espots. Una iniciativa que, coincidint amb aquest esdeveniment tan popular que és Girona, Temps de Flors, està pensada per “fomentar la creació des de l'àmbit de l'audiovisual”, com subratllen els seus impulsors, David Batlle, Ester Bertran i Jordi Toti Pigem.

Just for Flowers és un concurs de curtmetratges exprés en què els participants han d'idear, rodar i muntar amb un límit de 36 hores un curt de 3 minuts de durada a l'entorn dels espais florals de la ciutat de Girona. La convocatòria arrenca divendres a Els Jardins de la Mercè (21 h) i s'haurà d'entregar el treball diumenge entre les 9 i les 10 del matí. A través d'un sorteig, s'assignarà a cada equip una localització d'un punt del recorregut del Temps de Flors que ha d'incorporar en la seva obra. També hi ha d'aparèixer un objecte sorpresa que facilitarà la organització en moment de començar el compte enrere.

Però aquí no s'acaba la prova. Inspirat en el popular programa televisiu canadenc d'humor Just for laughs, una de les condicions del concurs gironí és que la peça presentada ha d'incloure una escena rodada amb càmera oculta. En aquest cas, no cal que obligatòriament sigui un gag de riure i està obert a tots els públics i formats de filmació.

L'entrega de premis es farà en el transcurs d'una gala que tindrà lloc a Els Jardins de la Mercè diumenge al vespre. Es donaran un grapat de premis, dels quals els que tenen dotació econòmica són un primer (500 euros), un segon (300 euros) i un tercer (100 euros). A banda, es donaran molts altres premis com ara sopars, productes o estades en hotels, a més d'un Premi Especial Espot Spring Final (200 euros), destinat al guanyador del petit concurs previ que haurà consistit a realitzar un espot d'un minut destinat a potenciar els valors del festival.

Locals implicats i diversos patrocinadors donen suport a aquesta iniciativa, que té el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona. Precisament la tinenta d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de Girona, Glòria Plana, destaca que “en tan sols una edició Just for Flowers s'ha convertit un dels esdeveniments de dinamització més emblemàtics de Temps de Flors, ja que els curtmetratges apropen les noves tecnologies i la cultura a la ciutadania i, a més, donen a conèixer diferents localitzacions de la ciutat de Girona al món”. Per la seva banda, els tres organitzadors del concurs hi van afegir: “Si bé la nostra proposta és seriosa, al mateix temps volem mostrar Girona des d'una perspectiva diferent i amb sentit de l'humor.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA