Música

música

novetat discogràfica

Crítica i moderna

Gemma Humet aborda el drama dels refugiats i adopta un so més elèctric en el seu segon disc

“Em fa ràbia veure que hi ha músics o actors que no es volen pronunciar”, diu la cantant

Dos anys després del seu primer disc, Si canto enrere, Gemma Humet (Terrassa, 1988) torna amb Encara (Satélite K), un disc marcat pel protagonisme del piano, que Humet toca en cadascuna de les deu cançons; una producció “més moderna” a càrrec de Carles Campón, home de confiança de Jorge Drexler, i el drama dels refugiats i la guerra com a eixos temàtics de la part central del disc. “Em fa ràbia veure que hi ha músics o actors que no es volen pronunciar”, diu Humet, que avui protagonitzarà l'estrena oficial d'Encara a l'escenari del Tradicionàrius de Barcelona. “Sempre dic que els qui tenim la sort de tenir un micròfon al davant tenim una responsabilitat. I, si no l'exercim nosaltres, l'exerciran només els polítics, que son els altres que també tenen micròfon.” A Podries, Humet posa notes a un poema de Joana Raspall (“si tu fossis nat a la seva terra, la tristesa d'ell podria ser teva”, canta la terrassenca) i, a Les veus del mar, aborda una crisi que l'ha fet “plantejar-se on som i què estem fent”. “Sempre penso en el dia que el meu fill [Humet ha estat mare fa tot just unes setmanes] em preguntarà: com pot ser que no féssiu res, davant tot això?” “Cares sense rostre; els han pres la identitat. Rostres sense cara que lluiten per la dignitat”, canta Humet.

L'embolcall de les cançons, però, és un altre reclam del disc, ja que Encara, pel que fa al so, és notablement diferent del seu debut. “El volia elèctric, fins i tot electrònic”, detalla. Haver tocat, d'altra banda, tant el piano a l'hora de gravar el disc, però, és una cosa que no es traduirà en els directes. “Em fa una mica de por amagar-m'hi al darrere”, confessa. “Em continua agradant molt estar al davant...”

Provinent d'una família de músics (el seu oncle era el cantautor Joan Baptista Humet), Gemma Humet, més enllà dels seus dos discos, ha col·laborat amb Toti Soler i Toni Xuclà en diferents projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona