La Generalitat instal·la 47 nous senyals per guiar els visitants als monuments del Camp de Tarragona

Els plafons s'han situat a prop de les cruïlles per indicar com arribar-hi

«Havíem detectat que la senyalització era deficient i que només hi havia senyals a les entrades als municipis». Per això, segons Àngel Xifré, director dels serveis territorials d'Innovació, Universitat i Empresa, la Generalitat ha impulsat el pla director de senyalització territorial i temàtic, amb l'objectiu d'instal·lar plafons a les carreteres que guiïn els visitants als monuments patrimonials i a altres llocs d'interès turístic.

Aquest pla es va començar a desenvolupar a les carreteres del Camp de Tarragona l'any 2008 i, des d'aleshores, s'hi han instal·lat 47 nous senyals. Per fer-ho, s'han classificat els monuments segons tres graus: els de grau 1(G1) «són els grans recursos turístics, els considerats més importants», segons Xifré. En aquest apartat s'inclouen els tres monestirs de la ruta del Cister (Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges) i el paratge natural de Poblet, en els quals s'han instal·lat 32 nous senyals, repartits entre les carreteres pròximes, «i normalment situats abans de cruïlles o canvis de direcció», segons Xifré.

Els monuments estimats de grau 2, «els que s'han considerat en un segon nivell de l'escalafó i, per això, el seu grau de senyalització ja no és tan potent com l'anterior», són la cartoixa d'Escala Dei, el Parc Natural de la Serra del Montsant, el santuari de Montferri, l'arc de Berà, el mausoleu romà de Centcelles i el castell d'Escornalbou. En aquests espais s'han instal·lat enguany 15 nous senyals.

Finalment, pel que fa als monuments de grau 3, només se senyalitzarà, en una carretera, el seu darrer accés. Segons fonts de la Generalitat, són monuments que estan aïllats i que no es troben dins de poblacions. En aquest cas encara no s'ha acabat d'elaborar la llista definitiva dels elements que cal senyalitzar i, segons el director territorial de Cultura, Adam Manyé, la classificació es farà d'acord amb els consells comarcals. La previsió és que la llista es completi l'any 2010 i que els nous senyals s'instal·lin durant el 2011.

Els plafons donen informació sobre una zona geoturística o anuncien un recurs concret i la forma d'arribar-hi. «Es tracta d'apropar els visitants a tots aquests recursos turístics, perquè fins ara no et trobaves cap indicació fins que gairebé no eres al davant del monument; a la carretera no trobaves cap informació sobre quina direcció calia prendre per arribar-hi», segons el responsable territorial de Turisme de la Generalitat.

El pla s'ha desenvolupat a les carreteres de la Generalitat i de la Diputació, però no s'ha instal·lat cap senyal en carreteres que són competència de l'Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda