Cinema

Un aniversari que xucla la sang

Dràcula, William Friedkin, Guillermo del Toro i Johnnie To, protagonistes del 50è Festival de Sitges

El cartell d’aquesta edició ret homenatge al cèlebre vampir creat per Bram Stoker

L’homenatge al personatge de Dràcula i la presència del director nord-americà William Friedkin, del mexicà Guillermo del Toro –en funcions de padrí– i del xinès Johnnie To seran alguns dels leitmotiv del 50è aniversari del Festival de Sitges, que se celebrarà del 5 al 15 d’octubre. El director, Ángel Sala, explica que el festival està “en evolució cada any” i que, en conseqüència, amb motiu de l’aniversari s’han introduït canvis en la imatge, amb un logotip que dona tot el protagonisme al goril·la –inspirat en King Kong– que és aplaudit al començament de cada sessió, “un monstre que per a nosaltres és el bo”.

En el marc del Reial Cercle Artístic de Barcelona –entitat que ha signat amb el festival un acord de col·laboració que es traduirà, entre altres esdeveniments, en una exposició amb documents històrics–, es va presentar ahir el cartell del 50è aniversari, que “té molt a veure amb Dràcula, ja que és el 25è aniversari de la pel·lícula de Francis Ford Coppola”. “El cartell reivindica un vampir fascinant, espectral i seductor; deixa fora els tòpics de la sang i dona més importància al misteri. Té dos referents pictòrics que m’agraden molt: les pintures boiroses de Friedrich i Turner. És un retorn al Dràcula romàntic i gòtic.” Dràcula és “el personatge fantàstic que més adaptat ha estat”, i en conseqüència el festival repassarà la presència que ha tingut a la pantalla.

Un dels convidats que han confirmat assistència és el nord-americà William Friedkin, director de French connection i de L’exorcista, “una pel·lícula històrica que ho va canviar tot; va introduir el terror als grans estudis i va guanyar l’Oscar al millor guió adaptat”. Friedkin recollirà un Gran Premi Honorífic. Pel que fa a Johnnie To, forma part de la reivindicació que el festival fa des de fa temps “del cinema d’acció asiàtic”, mentre que Guillermo del Toro protagonitzarà “xous interactius amb el públic relacionats amb moltes pel·lícules que li agraden”.

Segons Ángel Sala, el món audiovisual està vivint “un gran canvi que ha de ser positiu, i s’ha de trobar un equilibri entre el record d’un passat que ens agrada molt i les noves formes de producció, distribució i exhibició”. En aquest sentit, va anunciar la creació d’una secció oficial dedicada a la realitat virtual dins del Samsung Sitges Cocoon. La Filmoteca, per la seva banda, oferirà una exposició que recorrerà els 50 anys del festival i també projectarà un cicle commemoratiu durant l’estiu amb alguns dels títols més destacats que s’hi han pogut veure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA