cultura

L’ADAC critica el “festival d’anglicismes” a Girona

L’entitat lliura els seus premis a la normalització lingüística a Jordi Taurinyà i la Fal·lera Gironina, i posa com a exemple “l’abnegació de Ferrer i Gironès”

L’auditori Josep Irla estava ahir al vespre pràcticament ple, amb motiu de l’acte de lliurament del XXXI Premi de l’ADAC a la Normalització Lingüística i Cultural a Jordi Taurinyà i a la Fal·lera Gironina. Hi van assistir un bon grapat de membres i amics de la Fal·lera Gironina –identificables per les samarretes grogues– i representants del Casal Josep Irla de Barcelona, que van venir a Girona per acompanyar l’homenatjada Teresa Clota en un autocar batejat per a l’ocasió amb el nom de Francesc Ferrer i Gironès. L’ADAC va oferir a Clota un ram de flors perquè diumenge el porti al fossar de les Moreres.

El president de l’ADAC, Joan Sibill, va obrir l’acte recordant Carles Capdevila (“una gran pèrdua per a Catalunya”) i el seu missatge per a la Flama del Canigó del 2014: “Som història, som present i som voluntat de continuar sent amb alegria.” Sibill va demanar també als polítics catalans que tinguin“l’abnegació de Ferrer i Gironès”, davant de situacions com ara el “festival d’anglicismes” que Girona mostra en els noms d’alguns dels seus festivals i en moltes iniciatives i campanyes comercials. “Els turistes haurien de saber que tenim una llengua pròpia i la fem servir per a tot.” Durant l’acte, Pol Cruz va oferir una xerrada sobre el català en el sector audiovisual, i també es van lliurar els premis al millor article i la millor carta sobre llengua publicats a El Punt Avui a Xevi Xirgo i Edgar d’Andrea, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES