Lletres

turisme

Activen un web interactiu de la ruta Bertrana

El recorregut té 15 punts del Barri Vell de Girona i fa referències a ‘Joc de trons’

Quinze espais del Barri Vell de Girona, descrits en algunes obres de Prudenci Bertrana i també convertits recentment en escenaris de la sèrie Joc de trons, són el fil conductor del web interactiu que es va posar en marxa ahir. Es tracta d’una ruta dedicada a l’escriptor i pintor, amb algunes referències a la popular sèrie televisiva, on hi apareixen la catedral i Sant Pere de Galligants. És el primer projecte del Laboratori d’Innovació en Nous Formats i Llenguatges Periodístics, creat ara fa un any, en el qual participa el Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG i Nació Digital. S’hi han implicat estudiants del grau de comunicació cultural amb la coordinació de les professores Mita Casacuberta i Mariàngela Vilallonga. El web inclou mapes, fotografies i fragments de veu d’alguns dels textos literaris de l’autor de Josafat, però també s’han recuperat imatges de la sèrie després que els estudiants visitessin el Museu de Cinema i parlessin amb alguns dels actors que van fer d’extres.

Mitjançant el web www.naciodigital.cat/girona/bertrana , els visitants que vulguin fer la ruta podran consultar-la amb un mòbil, una tauleta o un portàtil. La informació que hi ha penjada és, sobretot, de Prudenci Bertrana i d’algunes de les obres que va escriure i que passen a la ciutat, com és Josafat i El vagabund. El projecte s’inscriu en els actes de l’Any Bertrana, que s’està fent aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia