Cinema

Crítica

cinema

Passió sense vivor

Actriu de certa fredor que fa trenta anys va iniciar-se en la direcció cinematogràfica, sense que les seves pel·lícules s’hagin fet gaire visibles a l’Estat espanyol, Nicole Garcia ha adaptat Mal di pietre, de l’escriptora sarda Milena Agus. El film (Mal de pierres, traducció del títol de la novel·la) trasllada l’acció de Sardenya a la Provença rural mantenint el propòsit de retratar una dona que, des de la fi de l’adolescència fins a la maduresa, en una història datada entre l’any 1940 i el 1960, viu el desig d’una passió amorosa que no s’acorda ni amb la realitat viscuda ni amb l’ordre social.

Un personatge, doncs, en l’estela del bovarisme, però remarcant-hi un caràcter patològic que, com si hi hagués una relació, tant es manifesta de manera física (les pedres als ronyons) com l’acosta a la bogeria que la du a confondre la seva fantasia amorosa (allò que, s’ha de suposar, el títol en castellà refereix com el somni de Gabrielle) amb la realitat.

El cas és que Gabrielle (Marion Cotillard, entregada a la tasca) sent una passió no corresposta i, per integrar-la dins l’ordre social, els seus pares, propietaris d’una hisenda, la casen amb un jornaler espanyol (extraordinària presència d’Àlex Brendemühl) exiliat després de la Guerra Civil. Ella se sent empresonada en el matrimoni. Passat el temps, coneix en un sanatori suís un tinent cultivat, sensible i ferit a la guerra d’Indoxina (Louis Garrel, amb la seva indolència) que desperta en ella la passió.

El relat du a una resolució inesperada. Nicole Garcia ho filma de manera il·lustrativa o, com s’acostuma a dir, acadèmica, delectant-se a vegades en el paisatge, buscant suport en els intèrprets. Sense vivor, lluny de la passió.

El sueño de Gabrielle
Director: Nicole Garcia Intèrprets: Marion Cotillard, Louis Garrel, Àlex Brendemühl, Brigitte Roüan, Victoire Du Bois, Aloïse Sauvage
França, 2017


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El sueño de Gabrielle

«El sueño de Gabrielle»

Gènere: Drama
Direcció: Nicole García.
Intèrprets: Marion Cotillard, Louis Garrel, Àlex Brendemühl, Brigitte Roüan, Victoire Du Bois.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES