dansa

Ball democràtic

Pérez Galí busca a ‘_èpica_’ seduir el públic perquè s’integri a l’acció amb música electrònica al Mercat

Del 15 al 17 de juny el Sònar i el Mercat de les Flors repeteixen complicitat, amb aquesta festa

El coreògraf Aimar Pérez Galí reivindica les èpiques discriminades pel Poder aquests últims segles. _èpica_ vol donar veu a les reivindicacions de les dones, del col·lectiu negre, de l’homosexualitat. Pretén construir un dispositiu seductor que convidi el públic a sumar-s’hi i participar d’un ball, al costat dels cossos entrenats dels ballarins en una semifoscor, molt similar a la de la discoteca. “ És un dispositiu que va cap a l’emancipació” de l’espectador amb un discurs que vol ser tendre i més femení. L’obra es programa les nits del 15 al 17 de juny a ala Sala Maria Aurèlia Capmany com a coproducció del Mercat de les flors i amb la col·laboració (i serà la tercera consecutiva) del Festival Sònar. Pérez Galí és un ballarí i coreògraf habitual al cicle Irregular del Mercat de les Flors. Ara, amb aquesta peça signa la seva producció més ambiciosa, que integra conclusions i col·laboradors de les obres anteriors. Pràcticament, ja no queden entrades a la venda, segons els impulsors.

Si a Accumulating, ja va arrencar una col·laboració amb l’equip d’il·luminació de Cube.bz, ara hi torna. Com que la seva proposta pretén trencar amb el convencionalisme de l’espectacle (un públic mira el que passa a l’escena), ara han construït un disseny de llums que il·lumini la foscor. és en l’absència de claror que es trenquen les prejudicis sobre els diferents cossos i on es pot donar més via a la llibertat. El cos de ball, format per Mar Medina, Miquel Fiol, Almudena Pardo i elpropi Aimar Pérez Galí, vestirà uns prototips de Xevi Fernández que, “potser no es podran veure, però sí percebre”, insinua enigmàtic el ballarí. Per primer cop, participa un equip d’arquitectura efímera, Maio, per crear una no-escenografia on podrà desenvolupar-se l’acció. En la cerca de reivindicar els altres sentits (un cop limitat el de la vista) Ernesto Collado (que fa unes setmanes signava el seu darrer treball dramatúrgic com a Fundació Collado-Van Hoestenberghe) signa el seu primer treball de perfum escènic, ara sota el nom artístic de Bravanariz. L’acció intercalarà rèpliques de veus (generalment femenines Com Angela Davis, Vandana Shiva, Jara Rocha) però també John Cage o els propis dramaturgs Jaume Conde-Salazar i Pérez Galí amb la música punxada en directe de Okkre que, de fet aquest mateix cap de setmana presenta disc en una matinal del festival Sònar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona