Cultura

Cultura

El promotor de l’Acústica assegura el present, però no el futur del festival

La incertesa que comporta la renovació anual del festival, que l’any passat va batre rècords de públic, altera la programació estatal i internacional

L’Acústica de Figueres va celebrar l’any passat la millor edició, que es va tancar, a més, amb rècord de públic amb una estimació d’una assistència de 100.000 espectadors. Tot indica, doncs, que Xavier Pascual, el promotor d’aquest festival considerat estratègic per a la ciutat, no podria estar més content. Doncs no. I és que el canvi de la normativa a l’hora de firmar el conveni que garanteix finançament municipal (que ascendeix a 240.000 euros per a l’Acústica i l’Acustiqueta d’un pressupost total de 600.000 euros) es va signar tot just ahir mateix, durant l’acte de presentació de les dates de celebració d’aquesta nova edició, que tindrà lloc del 31 d’agost al 3 de setembre.

Entre les novetats més destacades hi ha l’ampliació de vuit escenaris a nou, ara amb la plaça de la Palmera destinada a celebrar-hi concerts de mitjà format, fet que permetrà repartir més el públic assistent al festival .

Pel que fa a la programació, Xavier Pascual ha avançat que s’anunciarà el mes que ve, però és precisament aquesta incertesa financera –en aquesta ocasió no han tingut la seguretat que els concerts es podrien celebrar fins a l’abril– el que ha endarrerit tot el procés de confecció de les actuacions, afectant sobretot la contractació d’artistes internacionals i nacionals. Sense concretar encara cap nom, Pascual insisteix que la solvència de l’Acústica fins ara ha permès que moltes formacions nacionals els hagin fet confiança reservant les dates per a possibles actuacions. Ara, amb la signatura del conveni anual, a partir de dilluns rubricaran els contractes en ferm.

“Ara, sí; sempre, no”

En declaracions a aquest diari, Xavier Pascual subratlla que ahir es va presentar “l’ara” de l’Acústica, però no “el sempre”. Com bé remarca, el pròxim 4 de setembre, en la cloenda de la pròxima edició del festival, “s’acaba novament el conveni”: “Això ens fa menys competitius a l’hora de contractar per l’any vinent.” Per això demana als grups polítics crear una taula de treball urgent per mirar com encarar el futur i sobretot buscar una solució per al manteniment dels tres festivals estratègics de Figueres (Festival Internacional del Circ, Festival Còmic i Acústica).

L’impulsor del festival musical exigeix “garanties”: “Si no, no podrem garantir celebrar-lo tal com hem fet fins ara.” Un model que ha creat una “marca pròpia” i que “no tindria sentit a cap altre lloc que no fos Figueres”, i per això “no descarta deixar de fer una edició si no es té garantit, confirmat i assegurat per conveni. I hi ha fórmules”, conclou.

LA XIFRA

100.000
espectadors van assistir a la 15a edició de l’Acústica i els seus 40 concerts programats en diferents espais
Cultura

Els treballadors del MACBA i l’Arxiu Històric de Barcelona mantenen la vaga indefinida

La resta de centres de Ciut’art convoquen aturades per dimecres i dijous

Barcelona
 
Crònica
Música

Casals i Vivaldi contra el terror

St.Feliu Guíxols
 
Crònica

Art contra la barbàrie

Peralada
 
Cultura

El primer Electronic Sunset tanca la Porta Ferrada amb Claptone i Miss Kittin

sant feliu de guíxols / roses
 
Cultura

L’escultura estilitzada de Gómez Ascaso, a Calonge

Calonge
 

Xavi Vidal celebra a Llafranc 30 anys de música

llafranc
 
Cultura

Cançons antigues per a una pau possible

Torroella de Montgrí
 
Cultura

Enyorat Groucho

Barcelona
 
cultura

Curs de Coneixença de Catalunya Nord a la UCE

prada de conflent