Cultura popular

Castells

La Colla Jove Xiquets de Tarragona recuperarà l’escola de castells

Tarragona Ciutat de Castells tornarà a apostar aquest estiu per viure els castells en primera persona

També es farà un recorregut per la seva història

Tarragona Ciutat de Castells arriba, enguany, a la seva cinquena edició amb moltes propostes de caire divulgatiu per a l’esdeveniment del fet casteller des del 24 de juny fins el 24 de setembre. Una de les activitats més destacades és la recuperació de l’escola de castells –els dimecres des de les set de la tarda fins les vuit del vespre– amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona permetent sentir l’emoció de pujar a un castell. A més, tothom que vulgui podrà participar en alguna de les experiències castelleres que ofereix el programa cada dimarts, dimecres i divendres durant l’estiu. Enguany, també s’ha volgut posar èmfasi en algunes activitats paral·leles de l’esdeveniment com un taller fet a mida que permetrà conèixer per primera vegada el món casteller, a càrrec dels Xiquets de Tarragona –els divendres des de les sis de la tarda fins a les vuit–. També es podrà fer un recorregut per la història dels castells –activitat proposada per les dues colles grans de la ciutat com són la Colla Castellers Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona–, els divendres a dos quarts de deu o a les deu de la nit respectivament.

A banda, els dimecres, a les vuit del vespre, tant sigui al pla de la Seu o a la plaça de les Cols, les quatre colles locals –de manera alternativa– permetran al públic assistent gaudir de les diferents actuacions castelleres gratuïtament.

Ciutat de castells

La iniciativa Tarragona Ciutat de Castells va començar el 2013 com una activitat cultural d’interès turístic que naixia amb la voluntat d’aconseguir notorietat i el posicionament turístic de la ciutat. Alhora, vol capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals de Tarragona com són els castells, representats per les quatre colles castelleres locals. En aquests anys s’ha consolidat com un producte cultural i, tal com va explicar la regidora de Turisme, Imma Rodríguez, ha despertat l’interès no només del públic local, sinó també dels turistes que visiten Tarragona “que veuen en els castells una tradició espectacular i emocionant” que, a la vegada, aplega un seguit de valors com el treball en equip, la solidaritat, la relació entre generacions i l’acolliment de tothom.

Les principals diades d’estiu a Tarragona

La primera diada castellera tindrà lloc el 24 de juny, a la plaça de la Font, a dos quarts de vuit del vespre, on actuaran els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla de Sant Pere i Sant Pau. Entre les diades destacades de les colles locals, hi ha la de Sant Magí, el 19 d’agost, i la de Santa Tecla, el 23 de setembre. El 17 de setembre actuaran quatre colles punteres del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona