dansa

Traspàs coreogràfic

Àngels Margarit signa la seva primera temporada al Mercat de les Flors mostrant algunes evolucions de la dansa contemporània en els últims trenta anys

Àngels Margarit: “Hem de respondre al catàleg de públics de la nostra societat”

Àngels Margarit calcula que el 80% de la programació 2017/18 serà de Cesc Casadesús i que el darrer 20% és seu. Amb aquesta intervenció ha pogut forjar la intenció de quin serà el seu projecte a la direcció del Mercat de les Flors. El lema del curs, Transmissió contínua, fa evident que l’evolució de la dansa és constant. Un bon exemple ho mostrarà amb la recuperació del treball Rosas dans Rosas, del 1985, de la companyia Rosas, de la coreògrafa Teresa de Keersmaker, que ajuntarà amb A love supreme (una peça ideada amb Salva Sanchis) i un treball d’aquest coreògraf manresà que va marxar a forjar carrer a Europa, Radical light. També es vinculen tres peces de Thomas Hauert, que va ser un membre de Rosas fins que fa 20 anys va construir companyia pròpia: Inaudible; (Sweet)/(Bitter); i un treball per a tots els públics inspirat en música de John Cage, Danse éttofée sur musique déguisée.

Margarit, amb una llarga trajectòria amb la companyia Mudances i fundadora del Tensdansa, admet que el creixement dels artistes, avui, no va en paral·lel a la creació d’un públic que el segueixi. Però reivindica que el Mercat, com a mediadors entre artistes i els diversos públics, ha de posar en contacte cada estètica a cada públic: “Hem de respondre al catàleg de públics de la nostra societat.” El Mercat rebrà coproduccions de Lali Ayguadé, Marina Mascarell o el solo de Pep Ramis (Malpelo) i reincorpora programes com ara el Circ d’ara mateix i dona un nou impuls al Sâlmon. Pel que fa a producció, destaca la primera producció nacional, impulsada per la Generalitat, (Roser López i Thomas Noone fa un díptic) o el retrobament de les arrels de Terres de l’Ebre. També les dues obres de Sol Picó (el retorn de We women i la “gamberrada” de Dancing with frogs), el cicle amb La Poderosa i les visites internacionals de Cullberg Ballet i el Ballet du Nord d’Olivier Dubois.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona