Art

El FADfest analitza el fenomen turístic

En un moment en què l’impacte del turisme sobre la ciutat es percep com un dels grans conflictes de Barcelona, el tema ha estat triat com a eix temàtic de la setena edició del FADfest, el festival que organitza anualment el FAD (Foment de les Arts i el Disseny) al Disseny Hub amb la intenció de difondre el disseny i l’arquitectura.

El comissari de les activitats organitzades pel FADfest –que va arrencar ahir i acaba diumenge– al voltant d’aquesta qüestió és Ramon Faura Coll. Faura explica: “Segons les enquestes, els ciutadans estan percebent el turisme com a principal problema. Però no hem d’oblidar que nosaltres també fem de turistes, fins i tot quan anem a barris que no coneixem. La millor manera que el turisme no afecti és reconèixer que un mateix ho és.”

Així, durant els dies que duri el festival, un autobús turístic exposició –que a Faura agrada dir-ne “expomòbil”– estarà aparcat en diferents indrets de la ciutat i mostrarà dades i cartografies referents a l’activitat turística de la ciutat, i també càpsules audiovisuals amb entrevistes.

A més, el FADfest organitza una sèrie de passejades –guiades per diferents experts– per “revisitar espais de la ciutat dels quals els barcelonins han estat expulsats”; aquests indrets són el Park Güell, la Sagrada Família, el Passeig de Gràcia, l’Anella Olímpica i Montjuïc, la Barceloneta i el Barri Gòtic. També se celebrarà The Materials Farm City Workshop, un taller ciutadà en què dissenyadors i investigadors desenvoluparan souvenirs a partir de residus generats per les activitats quotidianes i el turisme, un concert audiovisual a la la plaça Reial, un slam d’escriptura, un debat sobre la identitat de les ciutats i un cicle sobre turisme a la Filmoteca.

A més, dins els FADfest s’inaugura l’exposició El millor disseny de l’any –que aglutina la millor creativitat del país aplicada al disseny, l’arquitectura i les creacions artístiques–, la segona edició del cicle d’activitats The Materials Farm Exhibition, una conferència de l’arquitecte suec Johan Celsing, l’acte de lliurament dels premis FAD i una sèrie de conferències, entre altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen