Música

festival musical

El FeMAP porta deu grans concerts a la Catalunya central

Sis municipis del Berguedà i el Solsonès acullen músics de nivell aquest estiu

Conviden el País Valencià al festival

El Berguedà i el Solsonès tornen a apostar amb fermesa pel Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). En total, totes dues comarques organitzaran una desena de concerts els mesos de juliol i agost. Enguany la iniciativa inclou el País Valencià com a convidat i pretén aprofitar la música de qualitat per unir els municipis dels Pirineus i atraure-hi turistes.

El festival proposa un programa ambiciós i a l’alça, tant pel que fa al nombre de municipis, com pel nivell de les propostes, com per la inversió que hi destina l’organització. Aquest cop es faran 49 concerts –set més que l’any 2016– repartits per 34 municipis –sis més que fa un any–, gràcies als 450.000 euros de pressupost, que són uns 50.000 més que l’any passat. El festival, doncs, continua creixent en un format que combina música, patrimoni i turisme.

Berga és un dels pilars del festival. Prova d’això és que la segona part del concert inaugural del FeMAP se celebrarà el dia 2 de juliol a l’església de Sant Joan de la capital del Berguedà.

A banda, hi haurà tres actuacions més a Berga entre principis de juliol i finals d’agost, dues a Bagà, una a Avià i una a Guardiola de Berguedà. Pel que fa al Solsonès, Riner repeteix com a seu d’un concert del festival i Castellar de la Ribera debuta amb un concert a l’església de Sant Julià.

LA XIFRA

49
concerts
se celebren aquest estiu als 34 municipis dels Pirineus que participen en el FeMAP 2017

El vessant social del FeMAP

El festival torna a repetir enguany el projecte FeMAP Social, per acostar la música als col·lectius amb risc d’exclusió. Serà la segona edició d’aquest programa que continuarà els tallers i els concerts en col·laboració amb el Conservatori de Música dels Pirineus. D’aquesta manera, buscarà tornar a consolidar-se com a servei públic i fomentar la implicació de tots els col·lectius en el coneixement de la música antiga, amb l’objectiu d’aprofitar aquest vehicle com a element de cohesió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda