Música

cantada d'havaneres

Havaneres paritàries

La 51 Cantada d’Havaneres de Calella, amb Les Anxovetes i Neus Mar, centrarà dissabte un cap de setmana que obriran Serrat i Sílvia Pérez Cruz i clourà Mishima

Després de la cantada, TV3 estrenarà un documental sobre els seus 50 anys d’història

La 51a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell serà, dissabte, la més paritària de la seva llarga història: la cantant palafrugellenca Neus Mar i el grup d’havaneres “en femení” Les Anxovetes compartiran escenari amb dues formacions locals, els clàssics Port Bo i els renovadors Els Cremats. Aquesta important presència femenina serà, segons l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, un homenatge a “la primera gran cantant d’havaneres”, Maria Cervera (1928-2011), una de les fundadores del grup Peix Fregit. La cantada, que serà retransmesa en directe per TV3 (22.30 h), amb Sílvia Pedret i Marc Ribas com a presentadors, compartirà aquest cap de setmana l’emblemàtic escenari de la plaça del Port Bo amb dos concerts més que convertiran Calella en “un epicentre musical a nivell català”, segons el tinent d’alcalde Albert Gómez: divendres, Joan Manuel Serrat hi actuarà en un concert solidari de la Fundació Clarós , juntament amb la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, el bisbalenc Miquel Abras i Peix Fregit, i diumenge Mishima oferirà al mateix recinte el concert de cloenda del festival Ítaca . Les entrades per a les cantades es van vendre en un parell de dies i les del concert solidari també estan pràcticament exhaurides, i es preveu que els seguidors de Mishima ocupin bona part de les 1.500 localitats disponibles. La cantada atraurà prop de 30.000 persones, que podran seguir-la també des de quatre pantalles gegants instal·lades a Calella, Palafrugell i Llafranc, i continuar la nit als concerts de prop als locals de Calella. L’Ajuntament recomana aparcar a l’espai firal de Palafrugell i utilitzar el servei de bus gratuït.

Aquest any, la cantada celebra el seu 50è aniversari amb una exposició que s’inaugurarà dissabte al local de l’Associació de Veïns i Amics de Calella; un documental sobre la seva història produït per l’Ajuntament que TV3 estrenarà després de la retransmissió de dissabte, i un llibre commemoratiu, escrit per Enric Serra i Lluís Poch, que es presentarà el 22 de setembre, amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila. La Caixa és un dels principals patrocinadors de la cantada i les iniciatives per celebrar el seu 50è aniversari, presentades al CaixaForum Girona.

En la cantada d’aquest any, cada grup o solista ha d’interpretar almenys una cançó nova, per renovar un repertori molt marcat per la tradició. Un dels clàssics nascuts a Calella, Vestida de nit, de Càstor Pérez i Glòria Cruz, els pares de Sílvia, s’ha convertit en un poema visual de Cruz que il·lustra el cartell d’aquesta edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona