cultura

Música

L’any del Rock Fest

Les gires de comiat d’Aerosmith i Deep Purple marquen l’edició més corpulenta del festival de rock dur i ‘metal’, que du una cinquantena de bandes a Can Zam

Pas a pas i sense fer gaire soroll, el Rock Fest de Santa Coloma de Gramenet s’ha fet un lloc propi en l’atapeït calendari estiuenc de festivals a Catalunya. I ho ha fet apostant per una música, el rock dur i el heavy metal, que després d’experiències infructuoses com el Sonisphere (al Parc del Fòrum) i el Barcelona Metal Festival (al Poble Espanyol), havia quedat coixa en l’oferta musical de l’estiu. Tot i que en les edicions anteriors, amb històrics del gènere com Iron Maiden i Judas Priest, el Rock Fest ja havia exhibit la seva força, no serà fins a aquesta quarta edició, entre divendres i diumenge, que desplegarà tot el seu potencial, fins al punt que ja ningú discuteix que es tracta d’una de les cites metal capdavanteres d’Europa. El festival va atreure l’any passat 22.000 espectadors diaris i, enguany, amb un tercer escenari que inclourà, entre altres activitats, espectacles de màgia, es reforçarà el caràcter “familiar” –més, segurament, que altres grans festivals barcelonins– de l’esdeveniment.

En el terreny artístic, el Rock Fest 2017 ve dominat per tres grans noms. Aerosmith fa set anys que no actua a Catalunya, i diumenge ho farà en el marc de l’Aero-Vederci Baby Tour, amb el qual teòricament s’acomiaden dels escenaris havent acabat la seva carrera –tota una proesa!– amb la mateixa formació –Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton i Joey Kramer– amb què van començar, fa 45 anys. De comiat, en principi, també és la gira de Deep Purple, tot i que els precedents obliguen sempre a posar en dubte qualsevol gira de comiat en matèria hard rock. Els autors de Smoke on the water, que l’any vinent compliran 50 anys de trajectòria, arriben dissabte a Santa Coloma amb la seva formació habitual, la mateixa dels últims quinze anys –Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Ian Paice, Don Airey– i un vintè disc d’estudi per defensar: Infinite. Alice Cooper, l’altre gran nom del Rock Fest 2017, per la seva banda, no té cap intenció de retirar-se de manera immediata. Actuarà a Catalunya, com Aerosmith, després de set anys de trajectòria, però no ho farà –a diferència dels concerts nord-americans del tour– amb la participació dels membres supervivents de l’influent Alice Cooper Group dels anys setanta, amb qui ha estat tocant després de 40 anys sense fer-ho.

Entre les 51 bandes que participaran en el Rock Fest, hi ha altres veterans il·lustres (Saxon, Blue Oyster Cult i Europe), però també músics que arrosseguen audiències més joves com ara Alter Bridge i Avantasia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA