Cultura popular

Cultura

Un nou Territori Festiu

L’entitat juvenil La Coll@nada d’Igualada abandona l’espai de barraques que va contribuir a crear

Busquen suports per completar el finançament de noves activitats

L’associació Juvenil La Coll@nada d’Igualada ha començat una campanya de micromecenatge per tal de completar el finançament de la seva aposta nova per la festa major d’Igualada: Territori Festiu.

L’entitat, que va suposar un revulsiu per a la festa gran igualadina l’any 2003 i que organitza alguns dels actes més emblemàtics, va anunciar fa alguns mesos que abandonava l’espai de barraques de la festa major. Consideren que el model que van impulsar ha acabat sent el d’unes barraques massificades i basades estrictament en l’oci nocturn. L’objectiu era construir un altre model de festa, de cultura i de relacions, i per això van buscar un altre espai per desenvolupar-hi activitats festives, per a un ampli ventall de públic i al llarg de tot el dia durant la festa major, que se celebra a final del mes d’agost.

La Col@nada ja ha sumat per al seu Territori Festiu moltes de les entitats que participen en la festa, i pretén convertir l’espai escollit, el Pati Vila del barri del Rec, en un punt de trobada de les entitats que treballen per a la festa, per enfortir-hi lligams entre si i desenvolupar-hi propostes noves a banda de les que ja incorpora regularment el programa de la festa major d’Igualada. Entre aquestes, n’hi ha algunes de les més populars, com l’Operació Cigró, els Jocs Bèsties, l’Igualadí de Ferro, la tria de l’hereu i la pubilla i la baixada d’andròmines.

A més d’un espai de bar, la nova proposta de La Coll@nada tindrà un escenari per desenvolupar-hi una programació musical durant tots els dies de la festa major. La iniciativa també tindrà un espai infantil amb una programació per fomentar la participació, l’esperit crític i el joc cooperatiu.

L’entitat ha obert una campanya a la plataforma Verkami, per aconseguir 4.500 euros per completar les propostes de la festa major amb el nou Territori Festiu. Les aportacions serviran per ajudar a finançar la infraestructura tècnica de l’espai així com la resta de propostes culturals que duran a terme, un pressupost total que supera els 23.000 euros.

Entre les recompenses dels mecenes hi ha: aparèixer en el programa de les activitats, una samarreta, un got i una invitació al sopar inaugural. Per als més generosos, també hi ha la possibilitat de participar en l’encesa del xupinasso de la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA