Patrimoni

Conca de Dalt cedeix documentació a l’arxiu

El fons, en bon estat de conservació, va de l’any 1875 al 2000

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, i l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, van signar dilluns el contracte de cessió en comodat del fons documental del consistori pallarès amb la intenció que sigui dipositat a l’arxiu comarcal del Pallars Jussà, amb seu a Tremp. El fons lliurat consta d’un volum aproximat de 15 metres lineals i cronològicament va de l’any 1875 al 2000. La documentació és en bon estat de conservació, però caldrà fer una neteja superficial i posteriorment classificar, ordenar, inventariar i descriure el fons, tot seguint el nou quadre de classificació municipal editat pel Departament de Cultura.

S’ha aprofitat els treballs desenvolupats per una persona acollida al pla de garantia juvenil per fer la preparació i els trasllat d’aquesta documentació, aprofitant alhora un canvi de l’emplaçament físic de l’ajuntament, que recentment ha inaugurat una nova seu a la Pobla de Segur.

Quatre ajuntaments

Abans de la creació del municipi de Conca de Dalt els pobles que actualment el formen estaven agrupats en quatre ajuntaments: Hortoneda, Aramunt, Toralla-Serradell i Claverol. L’any 1969 es van fusionar i van constituir l’anomenat Ajuntament de Pallars Jussà. Amb la creació del Consell Comarcal l’any 1995 i per tal d’evitar confusions, l’Ajuntament de Pallars Jussà va canviar de denominació i va passar a dir-se Ajuntament de Conca de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda