Música

Cultura

L’Arts Council premia un projecte de Maria Canyigueral

La pianista gironina promou un concert amb cançons i danses de Frederic Mompou i peces de compositors de renom inspirades en ell

Avui actua a Figueres com a preludi de la Schubertíada

L’Arts Council d’Anglaterra ha premiat el projecte Avant-guarding Mompou, presentat per la pianista Maria Canyigueral amb una beca ( Grants for the Arts ) que permetrà cobrir l’encàrrec de quatre compositors. El projecte neix del desig de la pianista gironina d’interpretar en concert el cicle de cançons i danses de Frederic Mompou, juntament amb un cicle inèdit de cançons i danses creat especialment per a l’ocasió, amb la col·laboració de compositors de diferents parts d’Europa.

El projecte, que s’estrenarà a Londres el maig del 2018 i es podrà escoltar –una selecció de temes– a l’Auditori de Girona (novembre 2017) i a l’Ateneu Barcelonès (gener 2018), té la col·laboració de grans noms del panorama musical d’avantguarda: Joan Magrané, Josep Maria Guix, Víctor Estapé, Anton Garcia Abril, Konstantia Gourzi, Jiri Gemrot, Nicolas Bacri, Moritz Eggert i Joseph Phibbs. Entre els patrocinadors per ara confirmats hi ha la Fundació Mompou, l’Instituto Cervantes i Lilly e Violetta.

Abans, però, els melòmans gironins podran escoltar en directe aquesta solista resident a Londres avui mateix a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, en el que és un dels concerts preludi del festival Schubertíada de Vilabertran, juntament amb el que oferirà el Quartet Gerhard el 20 de juliol.

En el concert, que tindrà lloc a les vuit del vespre, Maria Canyigueral interpretarà obres de Frederic Mompou (en aquesta ocasió les Cançons i danses n. 6 i 7), Beethoven, Blancafort, Enric Granados (Allegro de concert, op. 46) i Schumann.

El 18 d’agost també tocarà en solitari dins el Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

De promesa a reconeguda

Nascuda a Bordils el 1984, actualment resideix a Londres, on fa uns anys va cursar un master of arts in perfomance a la Royal Academy Of Music de Londres amb Sulamita Aronovsky, que va finalitzar obtenint el Dorothy Bryant Award el 2013. Ja el 2010 va quedar finalista del 12è concurs internacional de piano d’Ille de France. Dos anys més tard també va obtenir el segon premi en el Wifrid Parry Prize de Londres, juntament amb la violinista Marisol Lee, i un any més tard el segon premi, també, en el Max Pirani Trio Prize. Un CD seu, enregistrat amb la violinista Lana Trotovsek, va ser guardonat amb la medalla d’or en els Global Music Awards 2016 a Califòrnia i rebut amb elogis per la crítica. Maria Canyigueral ja ha actuat en sales importants com ara el Liceu i la Pedrera de Barcelona i Saint Martin in the Fields.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA