Cinema

festival de cinema

Les reines d’Orient

Les dones seran les protagonistes del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic

“Apostem pel cinema de qualitat comercial i pel cinema d’autor independent”

La 14a edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, que se celebrarà entre el 18 i el 23 de juliol, retrà homenatge aquest any a les dones amb una retrospectiva i un llibre dedicat a les Kung Fu girls, i amb altres pel·lícules de direcció o protagonisme femení. “Les dones entren en acció de manera evident”, explicava ahir el director del festival, Quim Crusellas, a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. “Hi haurà títols representatius del cinema femení d’Àsia, sobretot de Hong Kong, on les dones són molt protagonistes. Tot i que el gènere d’acció és molt masclista, a Àsia té un component femení important.”

La Xina serà el convidat de l’edició d’aquest any, i la popular actriu d’aquest país Qin Yi, de 95 anys, serà homenatjada a l’acte inaugural del Festival Nits. Chang Shiru, director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, explicava ahir que era un gran fan de Qin Yi quan era nena. El programa inclou 40 films (26 dels quals són inèdits als nostres cinemes) provinents de la Xina, el Japó, Hong Kong, Filipines, Malàisia, Taiwan i l’Índia. Comptant Qin Yi, hi haurà vuit convidats internacionals.

També s’han programat 28 activitats culturals vinculades a Orient (gastronomia, arts marcials, música...) abans del festival i 13 més durant la mostra. De fet, el diàleg entre cultures és un dels objectius d’un festival nascut de la passió pel cinema asiàtic del seu director, Quim Crusellas, que ha trobat sinergies i implicació en una ciutat amb un 20% de població immigrada, on fins i tot hi ha un temple sikh. Precisament de l’Índia prové un film que s’estrena al festival en premier mundial: Munna Michael, un film al pur estil Bollywood protagonitzat per un apassionat fan de Michael Jackson.

Segons Quim Crusellas: “Apostem pel cinema de qualitat comercial, espectacular, amb grans taquilles, i pel cinema d’autor independent.” Entre els títols d’aquesta edició, destaquen la producció xinesa Cook up a storm, sobre un cuiner tradicional i un altre que ha estudiat a França i té estrelles Michelin, que s’enfronten en un programa televisiu; els films d’acció de Hong Kong Shock wave i Extraordinary mission; la pel·lícula de Filipines Saving Sally i el drama rural xinès Mountain cry.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen