Música

Cultura

L’Estartit obre un gran estiu de jazz

El Jazz Festival d’Estartit-Costa Brava comença avui amb King Solomon Hicks i rebrà demà Madeleine Peyroux

El Jazz Festival l’Estartit-Costa Brava , organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura aquesta nit la seva quarta edició amb l’actuació del jove guitarrista, cantant i compositor nord-americà King Solomon Hicks (22 h, 25 i 30 euros), que a només 22 anys és una de les grans promeses del blues actual, tot i que el seu ventall estilístic s’amplia amb sonoritats properes al jazz, el funk i el rhythm’n’blues. Va debutar a només 13 anys amb la Cotton Club All-Star Band i ha publicat tres discos, el darrer dels quals és Carrying on the torch of the blues. Està portant a terme una extensa gira per l’Estat espanyol, acompanyat per William Gorman (orgue Hammond B3), Norman Pau Edwards Jr. (bateria) i Kirk Yayo (baix), que té molts premis Grammy per la seva tasca com a enginyer de so en discos de Public Enemy, Mariah Carey, Miles Davis, etc.

També tenia només 22 anys la cantant, guitarrista i compositora nord-americana Madeleine Peyroux quan va debutar, el 1996, amb Dreamland, un disc que va crear moltes expectatives sobre el talent d’aquella jove intèrpret que sonava com les grans veus clàssiques del jazz; tantes expectatives, que ella, tremendament sensible, va decidir desaparèixer de l’escena i va trigar vuit anys a enregistrar el seu segon disc. Vint anys després del seu debut, Peyroux va publicar Secular Hymns (Impulse!, 2016), un altre gran disc que demà presentarà també a la plaça de la Llevantina de l’Estartit (22 h, 30 i 35 euros), amb Jon Herington (guitarra) i Barak Mori (contrabaix).

El festival continuarà amb la cantant i pianista Kandace Springs, el 21 de juliol; el trio Mezquida-Aurignac-Prats i Ray Gelato & The Enforcers, el 5 d’agost; i Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet i Carlos Benavent Trio amb Jorge Pardo i Raynald Colom, el 12 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA