Música

RAMON MITJANA

PROMOTOR DE TALARN MUSIC EXPERIENCE

“Tenim un espai per crear un festival de qualitat”

“Volem crear una marca en què hi pugui haver diferents cantants i grups que encaixin en el que és la filosofia de Lo Quiosc, un espai natural per fer música natural”

“Que tothom pugui gaudir d’aquest espai i, amb el pas del temps, arribar a un nivell de bona música i bon menjar amb productes de la zona del Pallars”

Creatiu.
Quan deixa la bata blanca de doctor, Ramon Mitjana, metge, es transforma en una persona plena de sensibilitat i creativa. Aquest any, per segona vegada, tornarà a celebrar-se el Talarn Music Experience, un festival en què música i gastronomia, totes dues de qualitat, van juntes. En Ramon i la seva dona, infermera, volen oferir al personal, al mateix temps que grups i cantants, la gastronomia del Pallars, i ho faran des de Lo Quiosc, on es podran tastar els productes de temporada i de la terra. Faran aquesta tasca sense pretensions però amb tota l’autenticitat
Volem fer-ho tot d’una manera honesta i humil, sense pretensions, i amb autenticitat

Ramon Mitjana és una persona entusiasta i creativa. Aquest any, celebrarà la segona edició del Talarn Music Experience. A la cartera té un projecte real perquè tothom gaudeixi del Pallars. Amb la seva dona, Sonia Gasca, duen endavant tota la feinada que suposa organitzar un gran esdeveniment.

Per què el nom de Talarn Music Experience?
En principi, és un nom difícil d’entendre. Podria haver-li posat Lo Quiosc Festival, pel nom del local on es fa. Però batejant-lo com Talarn Music Experience situo el festival a Talarn, i aquesta població del Pallars Jussà al mapa; la paraula music evidentment ens situa en el món de la música, i experience és el referent d’una experiència musical diferent a altres festivals i actes que es puguin fer, tant al nostre territori com fora de Catalunya.
Quin tipus de música programa?
Podríem dir que és música d’autor. Hi venen diferents grups o cantants del territori català i del panorama estatal; l’any passat, van venir Mikel Erentxun i d’aquí, Adrià Puntí i Blaumut. Però no volem basar-nos en un estil de música. Al festival volem crear una marca en què hi pugui haver diferents cantants i grups que encaixin en el que és la filosofia de Lo Quiosc, un espai natural per fer música natural, perquè està situat al costat d’un penya-segat a la vora del pantà de Sant Antoni. Diria que aquest lloc és un espai multisensorial. Aquest any obrirem el restaurant, on oferirem menjar saludable i amb productes naturals de la terra, com abans feien els nostres padrins.
Com va iniciar-se el festival?
Tot va començar fa dos anys. Sempre he tingut una gran passió per la música i volia fer algun tipus de concert en un lloc reduït, sense pretensions i per a un aforament entre 400 i 450 persones. Em considero una persona creativa i amb molta sensibilitat per la música en viu, i, com que crec que veure un músic sobre un escenari podia encaixar en Lo Quiosc, el mes d’agost de fa dos anys vam tenir aquí al Gerard Quintana acompanyat pel guitarrista Xavier Ballester. Va ser una actuació molt maca amb el local gairebé ple. I mentre veia aquell concert, va venir-me la idea de tirar endavant el que ara és el festival. Vaig tenir clar que l’any següent ja faria el Music Experience.
És difícil aconseguir que els artistes vinguin a actuar a un festival nou?
Els principis no van ser fàcils. L’any passat, vaig parlar directament amb el representant d’Adrià Puntí i també amb ell per explicar-li qui érem i on estàvem. Al final, li va agradar la idea i va pujar a inaugurar el primer Talarn Music Experience el 28 de juliol de l’any passat. Sempre fem el festival el darrer cap de setmana de juliol, perquè vull que sigui una reivindicació d’aquest espai i que la gent sàpiga que aquest cap de setmana se celebra aquest esdeveniment, que volem institucionalitzar perquè la gent s’habituï a venir a gaudir del festival i de la nostra gastronomia.
Quina és la programació d’aquest any?
Vindran Joana Serrat, de Vic, i Bigott, un conjunt de Saragossa que fan una mica de pop indie. Divendres, vull programar grups de música indie i dissabte, tindrem Ramon Mirabet. Per tancar el festival, vindrà el cantautor Joan Dausà, que aquest any només farà dos concerts a tot Catalunya.
Com veu el futur del Talarn Music Experience? Pensa que, amb el temps, arribi a ser un Perelada o un Cap Roig?
Per aquí van les coses. La idea és crear un espai on hi hagi un festival de qualitat, tant musical com gastronòmic, amb un preu que sigui assequible. Com que tenim una professió que ens agrada i ens permet tenir projectes, volem que tothom pugui gaudir d’aquest espai, i amb el pas del temps arribar a un nivell de bona música i bon menjar amb productes de la zona del Pallars. Farem el vi del festival, el cava del festival i, fins i tot, el gin tònic del festival. Volem que la gent pugui descobrir els productes de la terra i que de la marca Pallars ens beneficiem tots. Volem fer-ho tot d’una manera honesta i humil, sense pretensions, però amb autenticitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE