cultura

Manresa perfila l’estrena de la Capital Cultural Catalana

Sergi Ots dirigirà l’espectacle inaugural amb un muntatge “de molta potència artística” que inclourà el talent dels més joves

L’alcalde assegura que la capitalitat és un repte per posicionar la ciutat arreu del país

Manresa continua preparant-se de cara al seu debut com a Capital de la Cultura Catalana 2018, un esdeveniment que permetrà que la ciutat sigui, durant un any, el centre neuràlgic de la cultura del país. En aquest camí, ahir es va fer un nou pas amb la presentació de Sergi Ots com a director artístic de l’acte inaugural, que tindrà lloc el 20 de gener al Teatre Kursaal amb dues projeccions, a les set de la tarda i a les nou del vespre.

L’espectacle encara no està definit del tot, però ja se sap que hi participaran entitats i artistes locals i forans, que ocuparà diversos espais del teatre i que girarà a l’entorn de la idea de pont de cultures, eix vertebrador de la capitalitat. No és la primera vegada que Ots treballa a la ciutat de Manresa. Recentment s’ha fet càrrec també de la direcció escènica de l’espectacle de clausura de la pròxima edició de la Fira Mediterrània, que se celebrarà el pròxim 8 d’octubre, sota el nom Mar de foc.

Durant la presentació, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va manifestar que la capitalitat “és un repte que Manresa afronta amb decisió per continuar projectant-nos arreu del país en l’àmbit cultural”. Junyent també va incidir en el fet que l’eix temàtic del pont de cultures “és un excel·lent fil conductor per simbolitzar el nexe de les diferents cultures i disciplines artístiques, que lliguen molt bé amb la Manresa com a ciutat d’acollida”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura de Manresa, Anna Crespo, va exposar que la capitalitat “és un revulsiu que la ciutat necessita per situar-se al centre de la cultura catalana i convertir-se en un referent”. Finalment, Ots es va mostrar “molt agraït” i va qualificar l’encàrrec de “repte important, ja que serà un acte d’orgull per a la ciutat”. Malgrat que tot just ara comença la feina, la voluntat és fer un muntatge “inèdit, molt cuidat i de molta potència artística”. També va avançar que vol aglutinar artistes i entitats locals i que vol donar força al talent jove i a les noves disciplines.

Ots és actor, seleccionador d’artistes, creador i guionista. S’ha format als Estudis de Teatre de Barcelona, a l’Académie Internationale des Arts du Spectacle (París) i a la Finale Emilia (Itàlia). Ha format part de Comediants i de La Fura dels Baus, entre d’altres, i des del 2009 capitaneja Ponten Pie, la seva pròpia companyia d’arts escèniques, amb la qual ha aconseguit prestigiosos premis.

LA DATA

20.1.2018
és la data
de l’acte inaugural, que es farà al Kursaal en dues projeccions, a les set de la tarda i a les nou del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA