Música

festival musical

Veus gironines en el Simposi Mundial de Música Coral

La Coral Nit de Juny de Palafrugell actuarà demà en un multitudinari concert a la Sagrada Família

Professors de la UdG hi han presentat una ponència

Barcelona és la seu, entre dissabte passat i dissabte vinent, de l’onzè Simposi Mundial de Música Coral ( WSCM , és la sigla en anglès), que reuneix unes 2.500 cantaires i especialistes en la matèria provinents de tot el món. L’activitat central del simposi és una espècie d’olimpíada mundial del cant coral, en què participaran 24 cors –seleccionats entre 146 formacions de 47 països–, inclosos els catalans Cor Infantil Amics de la Unió, de Granollers, i Cor Vivaldi Petits Cantors de Catalunya, de Barcelona. Amb el lema Els colors de la pau, el simposi inclou un atapeït programa de concerts, seminaris, tallers, conferències, taules rodones, exhibicions, sessions de lectura coral i classes magistrals.

Només a Barcelona s’han programat una cinquantena de concerts en diferents escenaris, des de l’Auditori, el Palau de la Música, el Conservatori del Liceu i el CaixaForum, fins a diferents esglésies, com ara Santa Maria del Pi. Demà al vespre tindrà lloc a la Sagrada Família un multitudinari concert de música sacra catalana en què participaran una trentena de cors i corals de tot el país, entre els quals Nit de Juny, de Palafrugell, dirigida per Rita Ferrer, que forma part també de l’organització del simposi.

De fet, Palafrugell ha estat l’única localitat de les comarques gironines on s’ha programat un dels concerts del simposi organitzats fora de Barcelona. Concretament, diumenge hi va actuar la formació estoniana Ellerhein Girls’ Choir, a l’església parroquial de Sant Martí, sota la direcció d’Ingrid Kõrvits.

Entre els cors amfitrions del simposi hi ha el Cor Juvenil Gaia, d’Olot, dirigit per Joan Asin.

Cant coral i valors

Un grup de professors de la Universitat de Girona, membres del grup de recerca en educació, patrimoni i arts intermèdia de la Facultat d’Educació i Psicologia, han presentat en el simposi una ponència titulada Pintant els valors, cantant els colors, que exposen en dues sessions, ahir i avui al matí, a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona. Els professors Rita Ferrer, Ivet Farrés, Joan de la Creu Godoy, Anna Ribera i Miquel Alsina proposen el cant coral com “una estratègia d’aprenentatge en si mateixa que permet a les persones descobrir i conrear la sensibilitat musical”. A més, també aquests investigadors consideren que la pràctica coral afavoreix certs valors i millora “les habilitats socials i de comunicació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda