Música

festival musical

Andrea Motis obrirà amb la seva ‘Emotional dance’ el Girona Jazz Festival

El festival, que tindrà lloc del 17 al 30 de setembre, també ha confirmat els concerts de Chicuelo & Mezquida i Patáx

Les entrades surten avui a la venda

La cantant, trompetista i saxofonista barcelonina Andrea Motis (1995) obrirà el Girona Jazz Festival 2017 el diumenge 17 de setembre amb un concert que tindrà lloc a l’Auditori de Girona (20 h; a partir de 18 euros), dins la gira de presentació del seu disc Emotional dance , editat per l’històric segell discogràfic Impulse! , el de John Coltrane, Charles Mingus, McCoy Tyner i Sonny Rollins. Motis actuarà amb Joan Chamorro, contrabaix, saxo tenor, flauta, veu, arranjaments, producció i direcció musical; Ignasi Terraza, piano; Josep Traver, guitarra, i Esteve Pi, bateria.

El 17è Girona Jazz Festival, que tindrà lloc del 17 al 30 de setembre organitzat per Fila6 i RGB, també ha confirmat que hi actuaran Chicuelo i Marco Mezquida a la plaça dels Jurats, el dia 21 de setembre (21 h, 12 i 15 euros), i el grup Patáx en formació de septet, el 23 de setembre a La Mirona (23.30 h, 12 i 15 euros). Les entrades anticipades per a aquests tres concerts es posaran a la venda avui a través del web oficial del festival gironí: www.gironajazzfestival.cat .

El pianista Marco Mezquida (Menorca, 1987) i el guitarrista flamenc Juan Gómez Chicuelo (Barcelona, 1968) presentaran a Girona el seu disc Conexión, gravat a finals del 2016 a Barcelona, amb la percussió de Paco de Mode. “El títol s’explica per si mateix, ja que descriu la forma com ens vam sentir la primera vegada que vam actuar junts”, explica Chicuelo. Aquesta connexió creativa es va produir quan tots dos tocaven com a membres de la banda del trompetista, compositor i productor Raynald Colom. Bulerías, rumbes, seguiriyas o balades són només alguns dels estils que es poden trobar entre els set temes de Conexión (Taller de Músics), un disc definit com “una constant conversa entre guitarra i piano”. “La música es va concebre sense gèneres al pensament. No es tracta de flamenc o de jazz o de la fusió entre ells, com seria d’esperar. Tal com ho sentim, es tracta de la connexió entre dos músics mediterranis, amb molt en comú, on s’inclou la curiositat i una profunda passió per la música”, hi afegeixen aquests dos grans músics en connexió.

La fusió de Patáx

Pel que fa a Patáx , el potent grup de jazz fusió liderat pel percussionista Jorge Pérez González, tornarà un any després al festival gironí i a l’escenari de La Mirona, després de tocar aquest estiu en ciutats com ara Cracòvia i Hèlsinki. El funk, el flamenc i la música llatina es barregen d’una manera molt personal en la fórmula de Patáx, un grup que fins i tot ha portat al seu terreny alguns dels grans èxits de Michael Jackson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona