cultura

El pressupost final de la capitalitat cultural puja a 850.000 euros

Unes 100.000 persones van assistir a les més de 200 activitats programades durant el primer semestre d’enguany, segons fonts de l’Ajuntament de Reus

Reus és una ciutat amb l’atractiu cultural de Barcelona. Això és el que pensa el batlle de la capital del Baix Camp, Carles Pellicer, que ahir la va descriure com “un referent inqüestionable” en aquesta àrea durant la roda de premsa de balanç del primer semestre de la capitalitat cultural, el “gran esdeveniment d’enguany”, tal com va dir. Acompanyat per la comissària de l’esdeveniment, Montserrat Grau, i per la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, l’alcalde va fer constar que la valoració que es fa d’aquests sis primers mesos d’activitat cultural “extraordinària” és “molt bona”. Unes 100.000 persones, segons els càlculs de l’organització, van prendre part en les més de 200 activitats programades fins a finals de juny. El 93% de les activitats van ser gratuïtes per al públic.

El pressupost de tot l’esdeveniment serà finalment de 850.000 euros, la meitat dels quals haurà estat aportada per patrocinadors privats com ara Repsol, el Port de Tarragona o Vermuts Miró. La compareixença d’ahir va servir també perquè la regidora oferís una sèrie de xifres relatives a una enquesta feta entre maig i juny i amb una mostra de més de 800 persones. D’aquesta manera, va celebrar que “més del 80%” dels enquestats sabés que la ciutat és enguany la Capital de la Cultura Catalana i que els espais culturals més visitats hagin estat la prioral de Sant Pere, els museus, el Gaudí Centre, la Casa Navàs i l’Institut Pere Mata. Val a dir que el 77% de les persones que van respondre l’enquesta viuen a la capital del Baix Camp, mentre que el 23% restant eren visitants.

La programació del segon semestre es farà pública al setembre, en una data que encara s’ha de confirmar. Al matí tindrà lloc a Reus, mentre que entre la tarda i el vespre es farà a Barcelona.

LA XIFRA

200
activitats culturals es van dur a terme durant els sis primers mesos de l’any, la gran majoria gratuïtes.

LA FRASE

Reus és una capital cultural inqüestionable
Carles Pellicer
ALCALDE DE REUS

El Festival de les Arts continuarà

Caelles i Pellicer van posar l’accent en la celebració d’una de les “activitats singulars” de la capitalitat, el Festival de les Arts de Reus (FAR). De fet, aquest últim la va definir com “una gran idea i un referent” al sud del país i va garantir la continuïtat d’una mostra que lidera Francesc Cerro. No obstant això, no va ser tan rotund a l’hora d’indicar si altres esdeveniments tindran la mateixa sort. “Ens esperarem a finals d’any per fer una valoració global i decidir quins actes tornaran a celebrar-se de cara al futur”, va dir.

L’ocupació mitjana del FAR va ser del 80%, segons fonts municipals, i per al 2018 es vol obrir a la dansa i a l’òpera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia