Cinema

Sitges premia Sarandon

L’actriu presentarà una projecció de ‘The Rocky Horror Picture Show’

El festival estrenarà ‘Musa’, de Jaume Balagueró, i l’adaptació de ‘La pell freda’

L’actriu nord-americana Susan Sarandon serà aquesta tardor una de les convidades a la 50a edició del Festival de Sitges, que li concedirà un dels seus premis honorífics. Segons el director del festival, Ángel Sala, volem que la celebració dels 50 anys “sigui una festa”. “I quina festa millor que projectar el clàssic de culte The Rocky Horror Picture Show amb la presència de Susan Sarandon”, hi afegeix. Sala, a més, va destacar el fet que la prestigiosa actriu ha estat “una de les millors representants del vampirisme cinematogràfic gràcies a l’extraordinària El ansia, del tristament desaparegut Tony Scott”.

Un altre dels guardons del festival –el Màquina del Temps– el recollirà un amic de l’esdeveniment, l’actor i director Santiago Segura, que Sala descriu com “algú molt important que durant anys ha fet moltes hores de cua a Sitges”. En una sessió especial es projectarà la comèdia argentina Solo se vive una vez, de Federico Cueva, que Segura protagonitza amb Gérard Depardieu, Hugo Silva i Carlos Areces.

Aquests noms s’afegeixen als d’altres convidats que ja s’havien anunciat, com Guillermo del Toro, William Friedkin i Johnnie To.

Ángel Sala va anunciar ahir algunes de les pel·lícules presents a Sitges, i va recordar que el festival “fa una gran aposta pel cinema català de gènere”. En aquest sentit, es podrà veure Musa, de Jaume Balagueró, director “de qui totes les pel·lícules han estat èxits comercials”. “Aquesta té un cast internacional espectacular i barreja thriller i terror.” També s’estrenarà La pell freda, de Xavier Gens, basada en el llibre d’Albert Sánchez Piñol, que “probablement és la novel·la fantàstica més important escrita aquí”.

D’altres títols que s’hi veuran són The killing of a sacred deer, de Yorgos Lanthimos, Before we vanish, de Kiyoshi Kurosawa, i Maus, de Gerardo Herrero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia