Cinema

Cultura

Ventura Pons reobrirà el cine Las Vegas de Figueres

Com ja ha fet a Barcelona i València, el cineasta vol recuperar aquest antic cinema per fer-hi pel·lícules catalanes o subtitulades en català

L’Ajuntament estudia com donar suport al projecte

Seguint el mateix model que ja va aplicar per recuperar primer els antics cinemes Texas, del barceloní barri de Gràcia, i més recentment el cinema Albatros de València –que el 3 de març passat van tornar a obrir les seves portes amb el nom d’AlbaTexas–, el realitzador català Ventura Pons ha llogat recentment l’històric cinema Las Vegas, del carrer Sant Pau de Figueres. El seu objectiu és reformar-lo i projectar-hi pel·lícules estrenades unes setmanes abans a la resta circuit, tant produccions catalanes com pel·lícules en versió original subtitulades en català –un cost que assumeix ell mateix– i amb entrades que costen tres euros entre setmana i cinc euros els caps de setmana.

La iniciativa per recuperar aquests antics cinemes figuerencs, que van funcionar entre els anys 1964 i 2000 al mateix carrer on també hi havia el cinema Edison, ha estat de l’Ajuntament de Figueres. “Quan Ventura Pons ens va anunciar que volia venir a rodar a Figueres part de la seva nova pel·lícula, Miss Dalí, li vaig parlar del cinema Las Vegas: un espai preciós, encara que per fora no ho sembli tant, i que té un gran potencial. Ell també en va quedar enamorat i va decidir llogar el local als seus propietaris, que també es van mostrar molt predisposats justament pel fet que es recuperi com a cinema i no com un altre negoci. Ara hem de veure com pot col·laborar l’Ajuntament en la reforma d’aquest edifici projectat per l’arquitecte Alexandre Bonaterra”, explica l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip. El projecte arquitectònic de reforma de l’edifici preveu treure molt de partit del gran vestíbul que tenia el cinema per fer-hi uns jardins interiors, una zona de restauració, etc. La idea inicial que proposa Ventura Pons és fer una sala gran, per a uns 500 espectadors, a la planta baixa, i dues sales petites, amb un centenar de butaques, en el primer pis. “Com a Ajuntament ens hem implicat molt en aquest projecte per la promoció cultural que representa que es torni a programar cinema en el centre de la ciutat i, a més, en versió original en català o subtitulada en català. D’aquesta manera es recupera el carrer Sant Pau que, històricament, havia estat el carrer dels cinemes de Figueres i que, justament des que no hi són, s’ha convertit en un espai urbà força degradat. Entre la recuperació de Las Vegas i la reforma del Cafè Royal, aconseguirem reactivar aquest emblemàtic carrer entre la Rambla i la plaça de l’institut”, hi afegeix l’alcaldessa.

Ventura Pons voldria que el nou cinema Las Vegas estigués ja enllestit abans de final d’any, justament per poder-lo inaugurar amb l’estrena de Miss Dalí, la pel·lícula que recrea la infància i joventut de Salvador i Anna Maria Dalí. L’alcaldessa de Figueres i el seu equip, més coneixedors dels ritmes que marquen aquest tipus d’obres, creuen més viable que es pugui inaugurar el maig vinent, coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu. De fet, serà al setembre quan el consistori decidirà quina serà exactament la seva implicació econòmica en el projecte, que en principi no requereix una gran inversió, perquè malgrat els anys d’abandonament l’antic cinema –que en el seu moment va ser el més gran de la demarcació– es manté força ben conservat.

LA FRASE

Recuperarem l’antic carrer dels cinemes de Figueres, un espai urbà que havia quedat força degradat
Marta Felip
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri