Art

Cultura

Cinc projectes per al futur museu d’art

Dominique Perrault, entre els arquitectes finalistes del concurs d’adequació de la Casa Pastors de Girona

El projecte d’adequació de la Casa Pastors com a seu del futur museu d’art contemporani de Girona es decidirà entre les propostes de cinc equips d’arquitectes, entre els quals hi ha el prestigiós Dominique Perrault, autor de la Biblioteca Nacional de França i del pavelló Dufour del Castell de Versalles. El jurat va fer públics ahir els finalistes entre els vint-i-un candidats que es van presentar al concurs convocat per l’Ajuntament, que estableix que la proposta arquitectònica s’adapti a un pressupost màxim de 4.480.000 euros. Els altres despatxos finalistes són Bosch Genover, que va concebre l’Auditori i la Facultat de Lletres de Girona; la unió temporal Tuñón Arquitectos Camps Felip Arquitecturia, responsables del Museu de les Col·leccions Reials de Madrid, de la Fundació Pedro Barrié de la Maza a Vigo i del Centre Cultural Ferreries de Tortosa; BAAS Jordi Badia SLP, responsables de la reforma del Museu Can Framis de Barcelona i de l’antiga bòbila de Limoux, i Garcés de Seta Bonet Arquitectes, autors del Palau de Justícia d’Estrasburg i de l’edifici annex del Museu Picasso de Barcelona.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va destacar les dificultats del jurat per escollir els finalistes entre candidats de “gran qualitat”, cosa que confirma, va dir, “la transcendència del projecte de la Casa Pastors més enllà de Girona i la vocació nacional del que serà el nou museu d’art”, el contingut del qual, però, continua sent indefinit, tenint en compte que l’Ajuntament el descriu tímidament entre claudàtors com “Museu d’Art [Modern i Contemporani]”. Sigui com sigui, els equips d’arquitectes escollits hauran de presentar abans del 9 d’octubre la seva proposta concreta de reforma de la Casa Pastors, amb una memòria explicativa de la intervenció i els terminis d’execució. Segons el calendari previst, les obres haurien de començar a principis del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda