Art

Santa Coloma va refermar a Beulas el compromís amb la divulgació de la seva obra

L’alcalde va visitar fa dues setmanes a la seva residència d’Osca l’artista, que va morir dijous

Es volen potenciar els intercanvis amb el seu museu, el CDAN

L’alcalde, Joan Martí, i una petita delegació de Santa Coloma de Farners van visitar fa dues setmanes a la seva residència d’Osca l’artista colomenc Josep Beulas, mort dijous als 95 anys, per interessar-se per la seva salut i “refermar-li l’interès que l’Ajuntament de Santa Coloma té en la divulgació de la seva obra”, segons l’alcalde, que afirma que va trobar Beulas “en un estat fràgil, però amb una conversa molt lúcida, tant sobre activitats passades com sobre projectes de futur”. Martí afirma que l’artista es va mostrar “molt content” pel compromís manifestat pel consistori de la seva localitat natal perquè “Santa Coloma sigui un punt important per a la interpretació i difusió de l’obra de Beulas, un dels paisatgistes més importants que ha tingut l’Estat espanyol en la segona meitat del segle XX”.

Martí i els seus acompanyants van visitar també a Osca el Centro de Arte y Naturaleza, el CDAN , seu de la Fundació Beulas, amb el qual l’Ajuntament de Santa Coloma vol potenciar a partir d’ara les col·laboracions i els intercanvis d’obra. Josep Beulas, que va ser nomenat fill predilecte de Santa Coloma el 1983 i sempre va mantenir la vinculació amb la capital selvatana, va fer diverses donacions d’obres seves al municipi. De fet, la Casa de la Paraula es va inaugurar el 2 de juny del 2012 a l’antic edifici de can Gironès –al carrer del Prat, el mateix on va néixer Beulas el 1921– amb una exposició titulada Beulas, la poètica dels paisatges, que incloïa més de quaranta obres de l’artista, de diferents èpoques de la seva trajectòria i algunes de gran format.

“La idea és continuar fent exposicions de l’obra de Beulas a la Casa de la Paraula i altres iniciatives per difondre el seu llegat, que ja concretarem més endavant”, hi va afegir ahir Joan Martí.

Segons el Diario del Alto Aragón, està previst que s’integrin en el CDAN les propietats immobles del pintor, com ara el seu estudi, un edifici dissenyat pel prestigiós arquitecte José María García de Paredes, amic seu, a qui va conèixer durant una estada d’aprenentatge a Roma a finals dels cinquanta.

Presència colomenca en el funeral

Teresa Garcia, primera tinenta d’alcalde, va assistir ahir a la tarda, en representació de l’Ajuntament de Santa Coloma, al multitudinari funeral de Josep Beulas, a la catedral d’Osca. En la cerimònia, oficiada pel bisbe d’Osca, Julián Ruiz, també ser-hi present l’exalcalde colomenc Antoni Solà, així com l’alcalde d’Osca i el director general de Cultura del govern aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS