Cultura

Música

Divuits grups i solistes en el Concurs de Cançó de Salitja

Han estat seleccionats d’entre els 36 inscrits en la 39a edició, que tindrà lloc demà, diumenge

Dilluns tindrà lloc la 27a edició del Pinxorockibirra

Divuit grups i solistes participaran demà diumenge en la 39a edició del Concurs de Cançó de Salitja (19 h, gratuït), el més antic de Catalunya. Els participants han estat seleccionats d’entre els 36 inscrits d’arreu dels Països Catalans, que havien de presentar al concurs cançons inèdites –no publicades en cap format comercial– i en català.

Els divuit finalistes, que representen un ampli ventall d’estils, són Joe Pask (València), Joker’s (Palamós), Laura Luceño (Sant Julià de Cerdanyola), Madamme Mustash (Roses), Malestruch (Amer), Mamelles (Barcelona), Niel Laz (Mataró), Noel Biniés (Sant Feliu Buixalleu), NÚA (Barcelona), Opció 2 (Barcelona), Paula Noguer (Vilobí d’Onyar), QuiEts (Barcelona), Sandra Bautista (Martorelles), Sergi Estella (Rubí) i Som Guineus (Badalona). La majoria són novells en el concurs, però repeteixen del 2016 Elena Volpini, que va obtenir el tercer premi, i Mamelles, que va rebre el premi popular.

El jurat que decidirà els tres econòmics està format pels músics Gerard Solano –guanyador de l’edició anterior–, Mireia Vilalta, Miquel Abras i Susanna Carreras, el periodista Xavier Castillón i Jordi Puig, director de la discogràfica u98 Music .

El primer premi, que ofereix l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, és de 800 euros; el segon, pagat pels veïns de Salitja, és de 400 euros, i el tercer, patrocinat per Gespromat, de 200 euros. El premi popular, decidit pel públic, consisteix en una visita a la granja i el museu del Mas Bes i un dinar.

Dilluns continuarà la música a Salitja amb la 27a edició d’un altre clàssics el Pinxorockibirra (23.30 h, gratuït), que inclourà les actuacions dels grups The Bazaga’s, Bigblack Rhino, Drinking Brothers i Max Power.

Imma Prieto. situació crítica
Jaume Vidal

“L’artista sempre ha estat crític”

Té sentit la crítica d’art avui?Absolutament, però no només la crítica d’art, el pensament crític és necessari. L’important és dur a terme un exercici crític i, des d’aquí, prendre posició...

 

Amor contra violència

sant feliu de guíxols
 

Troben restes a Moià d’un adult neandertal

Moià
 
Crònica

Un lament artificiós

Torroella de Montgrí
 
Anna-Priscila Magriñà
Escriptora

“Em fa molt feliç descobrir curiositats”

Barcelona
 

Girona dedicarà un festival a Jaco Pastorius

girona
 

Jazz llatí, al 4t Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres

vidreres
 

El compromís intel·lectual, a debat al Col·loqui Benjamin

Redacció
 

Savall, reclam per a La Massa de Vilassar de Dalt

VIlassar de Dalt